Güneş enerjisi ile çalışıyor

Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksekokulu öğrencileri, TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları yarışlarına katılmak amacıyla hazırladıkları proje ve maket doğrultusunda, güneş enerjisiyle çalışan otomobili yapıp, deneme sürüşlerine başladı.

 

Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine ve Makine Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Davut Erdem Şahin in akademik danışmanlık ve sorumluluğunu üstlendiği Bozok Rüzgarı isimli güneş enerjisiyle çalışan otomobilin yapımında 20 öğrenci görev aldı.

 

İlk bakışta hayal olarak gördükleri otomobilin yapımını tamamlayıp, deneme sürüşlerine başladıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen takım kaptanı İsmet Coşkun, Hayallerimizin gerçek olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Projenin bitirilmesini iple çektik, şimdi hepimiz çok mutluyuz, eserimizle deneme turlarına başlanıldı. Eksikliklerini gidereceğiz, daha iyi olacak dedi. Coşkun, projenin TÜBİTAK tarafından da desteklendiğini vurgulayarak şöyle konuştu : TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi nce 2005 yılından beri geleceğin temiz ve sınırsız enerjisi olan güneş enerjisini kullanan araçların yarıştığı Formula-G Güneş Arabaları yarışı yapılmaktadır. Bu yıl 5 - 11 Temmuz tarihleri arasında İzmir de yapılacak yarışlara Bozok Rüzgarı ile katılacağız. Test sürüşlerimizde eksiklikleri tespit edip, gideriyoruz, zamanımız daraldı, en kısa zamanda son şeklini alacaktır.

 

Test sürüşlerini okul bahçesinde gerçekleştiren ve güneş enerjisiyle çalışan otomobilin ilk pilotu olan Elektrik Bölümü Öğretim Görevlisi Metin Ortataş ise, çok heyecanlı olduğunu, kendi olanakları ile yaptıkları otomobille test sürüşleri yapmanın anlatılmaz, yaşanılır nitelikte olduğunun altını çizdi. AA / 28 HAZİRAN 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR