SAGUAR TÜBİTAK YARIŞLARINDA İKİNCİ OLDU …

İzmir de düzenlenen "ALTERNATİF ARAÇLAR" yarışlarında sakarya üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği saguar ikinci oldu.

 

TÜBİTAK tarafından düzenlenen "ALTERNATİF ENERJİLİ ARAÇLAR" Yarışlarında Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği "SAGUAR" isimli güneş enerjisi aracı ikinci oldu.

 

TÜBİTAK tarafından düzenlenen "ALTERNATİF ENERJİLİ ARAÇLAR" yarışları İzmir Pınarbaşı Yarış Pisti nde yapıldı. Final yarışlarında Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği "SAGUAR" isimli güneş enerjisi aracı İstanbul Üniversitesi nin ardından ikinci oldu.

 

ALTERNATİF enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı artırmak, üniversite öğrencilerini takım çalışmasıyla yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve TÜBİTAK Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışı, öğrencilerin yaratıcı fikirlerini üretime geçirebilmelerine ve kendilerini geliştirebilmelerine de imkan sağlıyor.

 

Çok sayıda başarıya imza atan SAGUAR(SAkarya GÜneş ARabası), Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) tarafından üretilen güneş arabası serilerinden biri olup, daha sonra geliştirilen başka seriler de bulunuyor.

www.gunesdergisi.com 12 Temmuz 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR