Büyükşehir’den bir ilk daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi İstanbul Enerji A.Ş. ile Renault, geleceğin otomobilleri için işbirliği protokolü imzalıyor. Protokolle birçok ülkede kullanılmaya başlanacak olan elektirkli otomobiller eş zamanlı İstanbul da da kullanılmaya başlanacak.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi İstanbul Enerji A.Ş. ile Renault geleceğin otomobilleri için işbirliği protokolü imzalıyor. Çevre dostu elektrikli otomobiller dünya pazarları için Türkiye’de üretilecek ve kullanılacak ilk şehir İstanbul olacak.

 

İşbirliği çerçevesinde; 2011 yılından itibaren üretimi yapılacak olan elektrikli araçlar için İstanbul içerisinde gerekli şarj altyapısının oluşturulmasını, buna bağlı hizmetler ve düzenlemeleri hazırlanıyor.  Çalışma çerçevesinde 2011 yılına kadar kentteki elektrikli araç kullanımı altyapısı konusunda somut sonuçlar elde etmek üzere bir çalışma ekibinin kurulması kararlaştırıldı. Çalışmalar tamamlandığında İstanbul’da elektrikli otomobili ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kullanacak.

 

Anlaşma İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Adnan Çelik, Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar ile Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu tarafından imzalanacak.

 

İstanbul Enerji A.Ş. ve Renault oluşturulacak ekipler İstanbul’da elektrikli otomobillerin kullanımı  ve  alt yapı çalışmalarıyla ilgili strateji belirleyecek ve planlamalar yapacak. İmzalanacak protokolden sonra başlayacak çalışmalara diğer otomobil firmalara da katılabilecekler.

 

Buna göre çalışma ekibi :

* İstanbul’da elektrikli araç kullanımının yaygınlaştırılmasını temin edecek projeleri şarj noktaları belirlemek.

* Filo kullanımına, kamu alanlarına ve yerleşim yerlerine özgü özel projeler geliştirmek.

* Elektrikli araç şarj noktalarının işletilmesi için gerekli mevzuat araştırmalarını yapmak, önerilerde bulunmak.

* Şarj üniteleri, İSPARK otoparkları, AVM’ler, Filo çalıştıran resmi kuruluş ve özel işletmelerin otoparklarına kurulması için araştırma ve planlamalar yapılacak.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi :

Medeniyetlerin buluşma noktası olan İstanbul un eşsiz mirasına sahip çıkarak, şehrin yaşam kalitesini artırma, özgün kimliğini pekiştirme ve saygın bir dünya şehri haline gelmesine katkı sağlama adına; hizmetlerini adaletli, kaliteli, verimli, etkili ve gelişime açık bir yönetim anlayışı ile sunuyor.

 

İstanbul Enerji :

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi olan İstanbul Enerji A.Ş. İklim Değişikliği’nin olumsuz etkilerinin her geçen gün daha belirgin olarak görüldüğü günümüzde, İstanbul’da enerji verimliliğinin artırılması, çevreye saygılı temiz enerji kullanımının yaygınlaştırılması, rüzgar, güneş ve biokütle gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik elde edilmesine yönelik projeler üzerinde çalışıyor.

 

Renault :

Geniş bir sıfır salımlı araç gamı sunan Renault, elektrikli araçların geliştirilmesinde dünya çapında önder bir kuruluş. Bu alanda, Türkiye çok önemli bir rol oynuyor. Renault Türkiye’de gerek üretim ve gerekse satış açısından çok güçlü bir konuma sahip. Renault geçtiğimiz Ekim ayında yeni elektrikli modellerinden Fluence Z.E.’nin  Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretecek. Bu araç Türkiye’de geniş ölçekli üretilen ilk elektrikli otomobil olacak.

 

2009 yılında altı milyon adetten fazla araç satan Renault Grubu, kalite, teknoloji ve kârlılık yönlerinden dünyanın ilk üç otomobil üreticisi arasında yer almayı hedefliyor. Otomotiv sektöründeki bilgi birikiminden aldığı güçle; çeşitli kurumlar, hükümetler ve kuruluşlarla işbirlikleri gerçekleştiren Renault Grubu sıfır salım stratejisi çerçevesinde, dünya genelinde bugün imzalanan anlaşma benzeri 60’a yakın anlaşma imzaladı.

 

Tarih

19.07.2010

Pazartesi

Saat

11:00

Yer

Saraçhane Başkanlık Binası

Kokteyl Salonu

www.ibb.gov.tr / 18 Temmuz 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR