SURİYELİ İŞADAMLARI URFA’DAN UMUTLU DÖNDÜ

Suriye ile vizenin kalkması sonrası Türkiye’deki sınır illerinde iş hacmi ve turist sayısı artırırken Suriye’nin Rakka Vilayeti Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (ŞUTSO) arasında iş birliği de artmaya başladı.

 

Şanlıurfa ile Rakka arasında ticaret köprüsünü kuran ŞUTSO yeni bağlantıların oluşmasına da zemin hazırladı. Şanlıurfa’ya gelen Suriyeli 37 iş adamı bir günlük iş gezisinde çeşitli bağlantılarda kurdular.

 

Sabah saatlerinde Şanlıurfa’ya gelen Suriyeli iş adamları kentin tarihi ve turistik mekânlarının yanı sıra organize sanayi bölgesindeki çeşitli fabrikaları da gezdi. ŞUTSO Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda ise Şanlıurfalı ve Suriye’nin Rakka vilayetindeki iş adamları ikili görüşmeler yaptı. Meksan Trafo Fabrikası ile trafo üzerine bağlantıya geçen Suriyeli iş adamlarından bazıları ayrıca bulgur alış verişi içinde Ahmet Yetkinle temasa geçti. Hüseyin Krıcı’nın tercümanlık yaptığı görüşmede bulgur ihracatı yapılması için Suriyeli iş adamlarından söz alındı. Önümüzdeki günlerde bazı Şanlıurfalı firmaların Suriye’ye trafo bulgur ihracatının yanı sıra beyaz eşya ihracatı da yapmak için Rakkalı işadamlarıyla kontak kurduğu ŞUTSO’daki toplantıda her iki ülkenin vatandaşları görüşmelerden umutlu ayrıldı.

 

Şanlıurfa’nın Akçakale Sınır Kapısında geçiş yaparak Şanlıurfa’ya gelen Rakka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mühendis Ahmed İbrahim El-Ahmed önderliğinde gelen Suriyeli 37 iş adamına ŞUTSO çeşitli hediler de verdi.

 

Rakka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mühendis Ahmed İbrahim El-Ahmed, Türkiye ile Suriye arasında son yıllarda olumlu gelişmeler yaşandığını geçmişten gelen akrabalık bağlarıyla bu daha önemli bir seviyeye geleceğini söyledi.

 

Toplantıda konuşan ŞUTSO Başkan Vekili Osman Baysal Suriye ile ikili ilişkilerin artması konusunda Türk hükümetin elinde geldiğini yaptığını bu aşamadan sonra da iş adamlarının ikili ilişkileri artırması gerektiğine dikkat çekti.

www.sutso.org.tr / Ağustos 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR