Yıldız: Çevreciler işi ‘Çarşı her şeye karşı’ya döndürdü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önceki gün “Karşı çıktığınız enerjiyi kullanmayın” diyerek çıkıştığı çevrecilere, Beşiktaş jargonu ile yüklendi. Yıldız, “Çarşı her şeye karşı hesabı” enerjideki yapılandırmaya karşı çıkılamayacağını söyledi. Nevşehir’de, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, enerjideki arz güvenliğiyle ilgili eksiklikleri gidermeye verdikleri önemi anlattı. Ancak bu konuda bir kısım bilgi eksiklikleri olduğunu belirten Yıldız, şöyle konuştu :

 

“Bizim yenilenebilir enerji kaynaklarından hidroelektrik santrallarıyla alakalı tamamen yerli olan, yenilenebilir olan enerji kaynaklarına dahi karşı çıkıldığını görünce, biz bunlarla alakalı bilgilendirme toplantılarını yerinde yapmaya başlattık. Yani tabiri caizse, böyle ‘Çarşı her şeye karşı’ hesabı, rüzgara karşı gelin, suya karşı gelin, jeotermale karşı gelin, nükleere zaten karşı geliniyor, böylesine bir enerji yapılandırması zaten söz konusu olmaz.”

 

Ayak bağı olmak

Bakanlığı ile ilgili ihalelerin, Elektrik Mühendisleri Odası tarafından mahkemeye götürülmesine ilişkin olarak da Yıldız, şunları söyledi :

 

“Siz eğer herhangi bir gerekçe göstermeden öyle her önünüze gelen konuyu mahkemeye taşırsanız, o zaman ben buna ‘ayak bağı olmak’ derim. Üyesi olduğum Elektrik Mühendisleri Odası, ne yazık ki, bunu götürüyor.” DHA / 15.08.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR