Yeni bir Almanya Türk Ekonomi Günü yaklaşıyor! Bir öncekinin olumlu yankılarının ışığında ATİAD olarak bu önemli randevuyu sizlere duyurmak istiyoruz. Bu yıl 2 Ekim 2010 tarihinde Düsseldorf Kongre Merkezi’nde  düzenleyeceğimiz Almanya Türk Ekonomi Günü 2010, artan ilgi nedeniyle kapsamı daha da genişletilmiş olarak sizleri ağırlamayı bekliyor. Bu seneki konumuz ise ‘Yaratıcı, Cesur, Çalışkan - Ekonomik Güç olarak Türk Girişimcileri‘.

 

2009’da olduğu gibi, bu seneki Almanya Türk Ekonomi Günü‘nde de sizler için yine birbirinden ilginç ve yararlı bulduğumuz konuların görülüşeceği oturumlar ve sizlerin katılımına açık forumlar hazırladık. Alanlarında tanınmış firma ve kuruluşların temsilcilerinin katılacağı bu oturumlar devam ederken, salon dışında yaklaşık 40 Türk ve Alman şirketinin stantlarını gezebilir, yeni bağlantılar kurabilir ya da mevcut bağlantılarınızı tazeleme imkanlarını bulabilirsiniz. Programın ilk bölümünde ise, Türk-Alman ekonomi ve siyaset ve toplum dünyasından seçkin konuklar ekonomik ve siyasi konulara ilişkin konuşmalar yapacaklar.

 

Avrupa Türk toplumu arasında saygın bir yer edinmiş bulunan Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği - ATİAD’ın öncülüğünde düzenlenen, Almanya ve Türkiye’nin önemli girişimcilerinin, ekonomi, siyaset ve toplumun önde gelen isimlerinin buluşma noktası halini almaya aday Almanya Türk Ekonomi Günü 2010 size, Almanya’daki Türk toplumuna ulaşıp kendinizi ve faaliyetlerinizi tanıtma, yeni temaslar kurma ve Türkiye’ye bir başka açıdan bakma fırsatı sunmaktadır.

 

Sizi Almanya’daki Türk iş dünyasının bu türdeki tek etkinliğine katılmaya davet eder, sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.

 

ATİAD : Almanya ve Avrupa’daki Türklerin işdünyasındaki öncüsü ve sözcüsü!

 

ATİAD, Avrupa`daki Türk girisimciliğinin kılavuzu ve simgesi olma hedefi güden, ona etkinlik ve saygınlık kazandırmayı ilke edinen insanların yarattığı bir oluşumdur. Çağdas çizgide, politize olmamış bir beraberlik ruhu taşıyan, partilerüstü bir kurumdur. Almanya ve Avrupa`daki Türk işdünyasının örgütlenme ve kurumsallaşma sürecinde örnek bir rol oynamakta, yurtdışında Türk imajının yücelmesine son derece olumlu katkılarda bulunmaktadır.

 

ATİAD kurulduğu günden bu yana kapsadığı topluluğu etkin biçimde temsil etmede çok başarılı bir sınavdan geçmistir. Ortak amaçlarda güçbirliği, girisimcilik ruhu, yetkin temsil, eğitimi teşvik ve sosyal angajman ATİAD`ın ana bileşkenleridir.

 

ATİAD`ın öncelikli faaliyet alanları şu şekildedir:

 

•Almanya ve AB üyesi diğer ülkelerde yaşayan Türkleri girişimciliğe özendirmek ve nitelikli işadamları yetiştirmek.

•Avrupa’daki Türk girişimcilerinin sektörel sorunlarına çözüm üretmek.

•Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak.

•Türkiye’yi Avrupa Birliği üyeliğine giden süreçte desteklemek.

•Almanya’daki Türk toplumunun eğitim sorunlarının giderilmesine katkıda bulunarak, genel ve gençler arasındaki işsizliği önlemek.

 

Bu çalışmalarımıza etkinlik kazandırmak için ATİAD çatısı altında İŞTE BİLGİ adını taşıyan Almanya’daki küçük ve orta ölçekli Türk işletmelerini bilgilendirme, destek ve teşvik merkezi kurulmuştur.

 

Ortak değerlerimiz:

• ATİAD hukukun üstünlüğüne inanan, insan hakları evrensel ilkelerine bağlı, azınlık haklarını gözeten, çağdaş ve demokratik bir dernektir.

• ATİAD belirli bir siyasal görüşe bağlı değildir. Dinin siyasallaştırılmasına karşı olup, inanç ve düşünce özgürlüğüne saygılıdır.

• ATİAD serbest pazar ekonomisine inanan, evrensel iş ahlakına saygılı liberal bir kuruluştur.

• ATİAD global pazarlarda uluslararası entegrasyona inanıp, bu alanda çalışarak girişimcileri özendirir ve destekler.

• ATİAD farklı kültürlere saygılı çizgisi ile toplumlar arası uyumun sağlanmasında katkıda bulunur.

www.atiad.org / Ağustos 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR