2020 yılında Çin’de elektrikli araçların sayısı 1 milyona ulaşacak

 

Xinhua haber ajansının üst düzey bir devlet görevlisini referans göstererek verdiği bilgiye göre, Çin’in elektrikli araç sayısı 2020 yılında bir milyona ulaşacak.

 

Ülkenin büyük şehirlerinde hava kirliliğinin yüzde 70’inin araç kaynaklı olduğunu ifade eden Bilim ve Teknoloji Bakanı Wan Gang “Çin otomotiv endüstrisi için yeşil araçlar önemli bir gelişim” diyor.

 

Çin, otomobil satışları açısından şu anda dünyanın en büyük pazarı. Bu yıl, pazarın 17 milyon araca ulaşması bekleniyor.

 

Beijing, temmuz ayında karbon emisyonunu azaltma çabaları kapsamında elektrikli ve hibrid araçlara indirimi kapsayan bir pilot program açıklamıştı. Elektrikli araç alıcılarına verilen teşvikler en fazla 60 bin yuan (9,036 dolar ) olarak gerçekleşmişti.

 

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Çin hükümeti, yeşil araç endüstrindeki girişimcilere 100 milyar yuan tutarında sübvansiyon sağlamayı planlıyor.

 

Wan Gang, sermaye piyasalarından yeşil araç endüstrisine yaklaşık olarak 8.5 milyar yuan aktarıldığını ifade ediyor. Bu fonlar, ülkenin pil üretimini de olumlu yönde etkileyecek. 2011 Ekiminde ülkede imal edilen pillerin 150 bin elektrikli aracı destekleme kapasitesine sahip olacağını ifade eden Gang "Bu durum, elektrikli araç endüstrisi için büyük bir adım olacak” diyor. (1$=6.640 Yuan)

www.geleceginenerjisi.com / 18 Ekim 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR