ORMAN KÖYLERİNE 500 BİN TL KREDİ

BURDUR ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRÜ SALİM ÖZDEMİR, BURDUR’UN 171 ORMAN KÖYÜNE 500 BİN TL’LİK ORMAN KREDİSİ VERİLDİĞİNİ AÇIKLADI.

 

Burdur İl Çevre ve Orman Müdürü Salim Uzun, Burdur’da bağlı 171 orman köyüne Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan aktarılan 500 bin TL OR-KÖY kredisi verildiğini belirtti.

 

Burdur İl Çevre ve Orman Müdürü Salim Özdemir, “İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak orman köylerine kredi imkanı sunuyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl OR-KÖY kredileri dahilinde 500 bin TL ödenek aktarıldı. Burdur’da toplam 182 köyden 171’i orman köyüdür. OR-KÖY Şube Müdürlüğü tarafından orman köylüsünün ekonomik durumunu geliştirmek amacıyla OR-KÖY kredisi veriyoruz. Bu kredileri orman köylülerine mantar yetiştiriciliği, süt sığırcılığı yapmaları için veriyoruz. Ayrıca orman köylerinde odun ihtiyacını azaltmak için güneş enerji sistemine geçerek, kişi başına düşen tüketim oranını azaltmış oluyoruz” diye konuştu.

 

Özdemir, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada ‘Güneş Enerjili Su Isıtma Sistemleri‘ konulu bir proje sunduklarını ve projenin Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ödülü’nü kazandığını belirtti. Salim Özdemir, proje sayesinde Türkiye’deki 80 bin ailenin kişi başına düşen odun tüketiminin azaltıldığını sözlerine ekledi. www.gunesdergisi.com / 19 Ekim 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR