Kasım Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Akseki Eğitim Derneği Antalya Şubesi nin Kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi.

 

ATİK toplantı salonunda yapılan toplantıya, CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner ve DSİ 13.Bölge Müdürü Sedat Özpınar da katıldı.

 

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) yasasının bir an önce çıkması gerektiğini belirterek, bu yasa ile çevreye zarar verecek nükleer enerji tesisleri yerine, zararsız, rüzgar ve güneş enerji tesislerinin özendirilmesi gerektiğini söyledi. Süner, yapılacak enerji üretim tesislerinde, 10 megawatın altında ruhsat alan işletmelerden ÇED raporu istenmemesi uygulamasının yanlış olduğunu vurgulayarak, çevrenin korunması için işletmelerin doğaya zarar vermemesi gerektiğini bildirdi.

 

Değirmen barajı çalışmaları sırasında, Gümüşdamla köyüne su götüren şebekenin bozulduğunu ve durumu DSİ Bölge Müdürlüğüne bildirdiğini ifade eden Süner, sorunun çözümüne ilgisi nedeniyle DSİ 13. Bölge Müdürü Sedat Özpınar a teşekkür etti.

 

DSİ 13.Bölge Müdürü Sedat Özpınar da, Antalya bölgesinde üretilen elektrik enerjisinin yüzde 50 sinin Manavgat ırmağı üzerindeki iki barajdan elde edildiğini vurguladı. Özpınar, Manavgat ırmağının Akseki bölümünde 8 şirketin daha elektrik üretmek için ruhsat aldığını ifade ederek, Gümüşdamla Köyü yakınındaki Değirmen barajının yapımına başlandığını açıkladı

 

Eğitim Derneği Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ekmekci de, enerji sorununun ülke için yaşamsal önem taşıdığını ve bölgedeki çalışmaları dikkatle izlediklerini belirtti. Ekmekci, çevreye zarar vermeyen, yenilenebilir enerji imkanlarını araştırdıklarını, yöreye yararlı olabilme çabası içinde olduklarını söyledi.

 

Toplantı, enerji imkanları ve ilgili yasa ve yönetmelikler hakkında açıklamaların ardından sona erdi. ANTALYA (Anadolu Ajansı) 08.11.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR