Macaristan’da güneş enerjisi Türkler e emanet

Almanya’da faaliyet gösteren Türk firması Solartechnik-Süd Macaristan’da iş hacmi 35 Milyon Euro’yu bulan üç güneş enerjisi projesini üstlendi. Firma yöneticilerinden Erhan Dinçer “Bizi Romanya ve Bulgaristan’da da bu tür yatırımlar bekliyor” dedi.

 

Almanya’da faaliyet gösteren Türk firmalarından Solartechnik-Süd Macaristan’da milyonluk yatırımlara imza atıyor. Ulm merkezli ve Münih’te Proje merkezi bulunan Türk firması Macaristan’ın üç kentinde toplam 35 Milyonluk güneş enerjisi projesini üstlendi.

 

Kardeşi Muhsin Dinçer’le birlikte Solartechnik-Süd’ü yöneten Erhan Dinçer projelerle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Macaristan’da ünlü tarihi yer Mohaç’ta bir merkez kurduk. Buradan Boly, Somberek ve Szajk kentleri yakınlarında güneş enerji santralleri kuruyoruz. Macaristan’ın özelliği örneğin beş Milyon Euro’luk bir projeye beş Milyon Euro’luk devlet desteği var. Alınan bu devlet desteği ve kendimize ait patentler sayesinde maliyetleri oldukça düşük tutabildiğimizden bu ülkedeki firmalarla rahatlıkla ortaklıklar kurabiliyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren Romanya ve Bulgaristan’da da bu tür yatırımlara gideceğiz” dedi. www.hurriyet.de / 27.11.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR