Mercedes-Benz F800 : Son Derece Güçlü Son Derece Çevreci

 

Daimler yönetim kurulu üyesi Thomas Weber “Çevreye karşı sorumluluğumuzla pratik müşteri menfaatlerini büyüleyici bir otomobilde uzlaştırmaya kararlıyız” derken F800’ü kast ediyordu. Stil, performans ve çevre dostu özelliklerle donatılan “coupe” görünümlü F800 aslında 5 kapılı bir sedan.

 

İç kısımda lüks ahşap kaplamalar, magnezyum ve karbon kullanılarak hafifletilmiş koltuklar kullanılan aracın kaputunun altında bir adet canavar ve bir adet çevre dostu motor yatıyor.

 

Sıfırdan 100 kilometre hıza 4,7 saniyede ulaşan konsept otomobil bir adet 300 beygir gücünde içten yanmalı V6 motorla birlikte bir adette 109 beygir gücünde elektrik motoru barındırıyor. 100 kilometre mesafede sadece 2,9 lt yakıt tüketen tasarım harikası  elektrik motoru tek başına çalışırken 29 km yol alabiliyor. BMW Efficient Dynamics konseptinde gördüğümüz şehir şebekesinden şarj olma özelliğini benimseyen Alman mühendisler bu özelliği F800’ün lityum-ion pillerini şarj etmek için uygun görmüş.

 

136 beygir gücünde %100 elektrikli modeli de hazırlanan F800 daha piyasaya çıkmadan otomobil dünyasının dengelerini değiştirmeye hazırlanıyor.

www.limitsizenerji.com

04.01.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR