YEKTEM 2011 Antalya’da yapılacak

Türkiye’de ilk defa  yapılacak olan Yenilenebilir Enerji Kaynakları Teknoloji Eğitim Semineri 24 Mart 2011 - 27 Mart 2011 tarihleri arasında 4 gün Antalya’da gerçekleştirilecek.

 

Eğitim semineri; teknik konuların yanı sıra Türkiye de Yenilenebilir Enerji Yatırımları ile ilgili karşılaşılan problemleri, projelerin hukuki ve çevresel boyutlarını,yatırımcıların yasal süreçler için izlemesi gereken yolları, yatırım öncesi ve yatırım esnasında uygulayacağı stratejik yaklaşımları irdeleyen ve yatırımcıları bu konularda bilgilendiren bir eğitim şeklide yapılacak. Seminer Türkiye de Yenilenebilir Enerji konusunda yatırım yapmayı planlayan veya yatırım kararı almış yerli ve yabancı yatırımcıları hedeflemektedir. Seminere yatırımcı olarak katılanları seminer sonunda; işbirliğinin geliştirilmesi, ortaklıkların kurulması, teknik hizmet, teknoloji transferi, finans konularında ve ikili görüşme talebi için başvuruda bulunan firmaları bir araya getirme imkanı sağlanacak.

 

YEKTEM komitesi başkanı Kayhan Kalelioğlu yapacakları seminerle ilgili şunları dile getirdi; Daha önce Gebze TUBİTAK enerji enstitüsü eğitim salonlarında 30 kasım ve 1 aralık tarihlerinde biyokütle eğitimi vermiştik. Ülkemizde Yenilenebilir enerji kaynakları yatırımları başından beri sıkıntılı bir süreç geçirmektedir. Gerek yatırımcıların bu konudaki yetersiz bilgileri, eksik ve yerine oturmamış kanunlar ile uygulama yönetmenlikleri, teşvikler sıkıntılı sürecin baş mimarı olmuştur. Fakat 2011 ocak ayından sonra enerji bakanlığının açıklamalarına göre yenilenebilir enerji kaynaklarında yatırımların önü açılacak gibi gözükmektedir ki beklenen YEK yasası 29.12.2010 tarihinde kabul edilerek yasalaşmıştır. Rüzgar - Güneş - Hidrolik - Biyokütle - Jeotermal yatırımlarında devletin kanun ve yönetmeliklerinin önemi yan ısıra Projelerin lokasyonu itibarıyla fizibilitelerin gerçeği yansıtması gereklidir. En önemli çalışma ölçüm karakterizasyonların gerçek program düzeyinde değerlendirilmelerinin yapılması ve fizibilitelere doğru şekilde yansıtılması lazımdır. Yatırımcı bu değerlendirmeler sonucunda hangi tip projede neye yatırım yapacağını,neyle karşılaşacağını,ne elde edeceğini ve bu yatırım süresinin geri dönüşünü hatasız bir öngörü dahilinde bilmelidir. Yenilenebilir enerji yatırımları yönlendirmek yatırım yapmak zor iştir. Bu konuda yukarıda belirttiğim gibi çalışmalar sonrası ciddi bir öngörü ve sabrı da birleştirmek gereklidir. YEKTEM olarak ANTALYA da düzenleyeceğimiz teknolojik eğitim 24 Mart 2011 tarihinde başlayıp 27 Mart 2011 tarihine kadar sürecektir. Çok sayıda yabancı şirket katılımı beklemekteyiz. Bu yüzden yatırımcıların bu eğitim sonrası yabancı firmalarla da ikili görüşmeler yapması olanağını da sağlamış olacağız. 1.Gün Yönetimsel / Rüzgar 2.Gün Jeotermal / Solar 3.Gün Hidrolik / Biyokütle 4.Gün ikili Görüşmeler. Tüm eğitimciler uygulamacı yabancı Mühendis ve konu uzmanları olacaktır.

İletişim;

Tel                         : (312) 440 56 37

Faks                      : (312) 440 56 38

İnternet              : www.yektem.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR