Vali Doğan: Yapılacak çok iş var!

Vali Aydın Nezih Doğan, Konya için yapılacak çok iş olduğunu belirterek 2011 yılının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Vali Aydın Nezih Doğan, Konya için yapılacak çok iş olduğunu belirterek 2011 yılının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Doğan, “Konya’yı öne çıkarabileceğimiz hususlarda birlikte çalışmalıyız” dedi.

 

Vali Aydın Nezih Doğan, gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Adem Alemdar ve Yazı işleri Müdürümüz M. Ali Köseoğlu ile görüştü. Vali Doğan, 2011 yılında Konya için yapılacak çok iş olduğuna dikkat çekerek, “Şehrimizin meselelerinde el birliğiyle hareket etmemiz gerekiyor. Milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, gazetecileriyle Konya’yı öne çıkarabileceğimiz hususlarda birlikte çalışmalar yaparsak bu yılı verimli bir şekilde geçirebiliriz” dedi.

 

OKUMA-YAZMA ORANI YÜKSELECEK

Konya’da önemli meselelerden birinin okuma-yazma oranı olduğuna işaret eden Vali Doğan, bir süredir yürütülen Ana-Kız Okuldayız kampanyasına özellikle okur-yazarlıkta ihmal edilmiş olan kadınlarımızın ilgisinin oldukça memnun edici boyutlarda olduğunu söyledi. Doğan, “Halk eğitim merkezlerimizin ve ilçe kaymakamlarımızın bu konuya hassasiyetle eğildiklerini görüyor ve memnun oluyoruz. İnşallah bu çalışmalar meyvelerini kısa zamanda verecek. Bu eğitim dönemi için Konya’da okuma yazma bilmeyen nüfusun yüzde 30’una ulaşmayı planlıyoruz” diye kaydetti.

 

KONYA’NIN GELECEĞİNİ ETKİLEYECEK PROJE

Konya’nın, tarım, hayvancılık, turizm gibi alanlarda diğer şehirlerin daha da önüne geçebileceğine vurgu yapan Vali Doğan, herkesin bu işlerde katkısı olması gerektiğine işaret etti. Karapınar’ın Konya’nın geleceği açısından önem taşıyan bir ilçe olduğunu söyleyen Vali Doğan, “Türkiye’de en uzun güneşlenme süresine sahip Karapınar’da 60 milyon metrekare alanı güneş enerjisi panelleriyle döşemeye hazırlanıyoruz. Bunun proje çalışmalarını tamamladık. Söz konusu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, girişimcileri yatırıma çekmek amacıyla bölgenin, “Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” ilan edilmesi uygun olacak. Bu yatırımlar hem Konya’nın, hem de Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Bununla ilgili müjdeyi ilgili bakanlarımızdan bekliyoruz” dedi.

 

KONYA ÜNİVESİTESİ’NİN YERİ MEMNUN EDECEK

Konya Üniversitesi’nin yerinin kamuoyunda tartışılmasının çok seslilik adına şehre katkı sağladığını anlatan Doğan şunları söyledi: Vatandaşlarımızın görüşlerini beyan etmelerinden daha doğal bir şey yok. Biz bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız, Rektörümüz ve ilgili arkadaşlarla çalıştık. Konya’da üniversite kurulabilecek yerleri sadece harita üzerinde değil, bizzat giderek gördük. Şunu söyleyebilirim: Konya Üniversitesi’nin nereye kurulacağı açıklandığında herkes memnun kalacak, rahatsızlık vermeyecek. Aslında önemli olan Konya’nın bu üniversiteye sahip olmasıdır. Konya üniversitesi sadece bir bölgenin değil Konya’nın gelişiminde muhakkak rol sahibi olacak.

www.memleket.com.tr

07.02.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR