Özel İdare ve Valilik Geka için 7 Proje Hazırladı

Muğla İl Genel Meclisi nin Şubat ayı ilk toplantısında Güney Ege Kalkınma Ajansı nın çağrıya çıktığı proje İktisadi Mali Destek Projelerinden altyapı projeleri için meclis kararı alındı. Muğla Valiliği ve İl Özel İdare Müdürlüğü toplam 7 proje hazırlarken, bunlardan üçü İl Özel İdare, üçü Valilik ve bir proje AB Ofisi tarafından hazırlandı.

İl Genel Meclisi nin Şubat ayı ilk toplantısında İl Özel İdare Tarımsal Hizmetler Müdürü ve AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Veli Çelik hazırlanan projeler ile ilgili bilgi verdi. Çelik, GEKA ya sunulmak üzere toplam 7 proje hazırlandığın belirterek, "Projeler içinde Bozüyük beldesindeki Toksöz Konağı restorasyonu keşif bedeli 1 milyon 700 bin TL. GEKA hibesi 600 bin TL. Su depolarının sağlıklaştırılması projesi için 900 bin TL keşif bedeli var. GEKA nın hibe tutarı ise 600 bin TL. Kayadibi, Gülağzı ve Dirgeme köylerinin yenilebilir enerji projesi (2 köy aydınlatma, bir köyün su kuyusu enerji üretimi) için 800 bin TL, Ula Geyik Kanyonu için hazırlanan Alternatif Turizm Cazibe merkezinin keşif tutarı için 400 bin TL. Marmari-Fethiye yol ayrımındaki Okaliptüs yol projesinin keşif tutarı 906 bin TL, 10 kamu kurumuna ait Yenilenebilir Enerji Envanteri için 600 bin TL ve Eğitim projesi için de 200 bin TL tutarında proje hazırlandı" dedi.

Hazırlanan projelerden Su depoları sağlıklaştırma projesi, Yenilenebilir enerji Yenilenebilir Enerji Envanter Projelerinin İl Özel İdare projesi, Toksöz Konağı restorasyonu, ALTERNATİF Turizm Cazibe Merkezleri, Okaliptüs yol projelerinin Valilik ve Eğitim Projesinin de AB ofisi tarafından hazırlanan projeler olduğu açıklandı.

www.haberfx.net

08.02.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR