Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) düzenlediği `Proje Tabanlı Beceri Yarışması`nda Afyonkarahisar`ın Çay ilçesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin `İnsansız Keşif Robotu` projesi, bölge ikincisi oldu.

 

Türkiye`de bu yıl altıncısı düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışması`nın bölge finali Antalya`da yapıldı. Geliştirdikleri `İnsansız Keşif Robotu` isimli proje ile Afyonkarahisar birincisi olan Çay Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Üretim ve Teknoloji Hizmetleri Grubu bölge finalinde ikinci olarak bir başarıya daha imza attı.

 

Afyonkarahisar`ı temsilen giden Okulun Müdürü Musa Kır, Proje Danışmanı Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Ali Ünlü, öğrenciler Samet Tetik ve Soner Avcı`ya başarılarından dolayı plaket ve çeşitli ödüller verildi.

 

Çay Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Üretim ve Teknoloji Hizmetleri Grubu`nun geliştirdiği `İnsansız Keşif Robotu` isimli projenin amacı, insanların erişemeyecekleri yerlere robotu göndererek bu noktalardan ses ve görüntü elde edebiliyor. Robot, otonom olarak hareket edebildiği gibi kullanıcı kontrolünde de çalışabiliyor. Karanlık ortama girdiğinde otomatik olarak ışıklarını yakabilen robot, üzerindeki güneş pilleri sayesinde de gece-gündüz kesintisiz çalışabilme yeteneğine sahip. Ayrıca kamerası 180 derecelik açı ile otonom ve kullanıcı kontrolünde hareket edebiliyor.

AFYONKARAHİSAR (İHA)

21 Mart 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR