Fotovoltaik sistem, güneş enerjisini elektriğe çevirerek ürettiğiniz yerde hemen kullanmanızı, tüketmenize imkan sağlar. Yasal düzenlemeler ile altyapıya bağlı olarak, ürettiğinizin fazlasını merkezi elektrik şebekesine doğrudan aktarabilme, satabilme imkanı mevcuttur.

 

Güneş enerjisinden ürettiğinizi elektriği prensip olarak, merkezi elektrik şebekesine satma veya mahsuplaşma imkanı teknik olarak sunulmaktadır. Yani hem tasarruf etmek hem de para kazanmak mümkün.

 

Gün ışığının olmadığı geceleri ve/veya içerdeki tüketimin üretimden daha fazla olduğu saatlerde şebeke elektriğini eskisi gibi kullanma imkanı mevcuttur.

 

Temel Ekipmanlar

Solar Modüller

Yerleştirilecek solar modüller güneş ışığını hareketsiz, sessiz ve emisyonsuz olarak doğru akıma çevirir.

 

DC / AC İnvertörler

Solar modüller tarafından üretilen doğru akım şebekeye uygun ALTERNATİF akıma çevirir. Gerektiğinde içeride tüketmenize, gerektiğinde merkezi elektrik şebekesine aktarmaya yarar. Sürekli olarak şebeke ile paralel durumdadır.

 

Sayaç Uygulaması

İlave yeni bir sayaç ile, kendi ürettiğiniz ve merkezi elektrik şebekesine aktardığınız elektrik miktarı ölçülebilir. Günümüzde 2 ayrı ünite yerine çift yönlü sayaç kullanarak da elektrik ölçümü yapmak ve mahsuplaşmak mümkündür.

 

Yardımcı Ekpmanlar,

PV Montaj sistemler, elektrik panosu, solar kablo, pv konnektör, bağlantı kutuları, topraklama …

 

Opsiyonel

İzleme / Görüntüleme

Sistemdeki verileri SMS, e-posta veya internet aracılığıyla takip ve kontrol edebilirsiniz.

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR