Güneş Enerjili Trafik İşaret Levhaları

Solar Traffic Signs

Güneş enerjili trafik levhası, güneşten aldığı enerjisini içinde bulunan akülerde depolayan, değişik çakma tiplerinde çalışabilen ve trafikte sürücüleri uyarmak için kullanılan ürünlerdir. Çeşitli boyutlarda standart üretimlerin yanı sıra istenen ebatlarda özel ürünler de üretilebilmektedir.

 

Yol yapım, arıza, servis, bakım ve temizlik gibi işlerde çalışan araçların arkasında da güneş enerjili dikkat ve yönlendirme tabelası uygulanabilmektedir. Yüksek parlaklıktaki LED’ler sayesinde uzaktan görünürlüğü sahip olabilmektedirler. Bu sayede gündüz ve geceleri trafik kazalarının önlenmesine yardımcı olurlar.

 

Trafik nedir ?

insanların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir. Trafik sadece içerisinde akışın yönlendirildiği bir yollar sistemi değil, aynı zamanda toplumun bireylerinin bir başka biçimde etkileşim de bulunmasıdır.

 

Trafik İşaretleri nedir ?

Trafik işaretleri karayollarında yasak, tehlike, bilgi işaretleri olmak üzere 3 çeşittir. Demiryollarında elle verilen işaretler yanında levhalar bulunur. Denizyollarında şamandıra ve ışık işaretleri vardır. Havayollarında ise sinyal levhaları ve ışıklandırma vardır.

 

Trafik Levhası nedir ?

Otoyolu olan her ülke otoban için farklı levhalar kullanmamaktadır. Kullanan ülkeler ise ya mavi ya da yeşil rengi kullanmaktadır. Trafik kurallarını şöför ve yayalara anlatan, uyarı amaçlı tabelalardır.

 

LED nedir ?

LED, İngilizce`de Light Emitting Diode kelimelerinin kısaltılmış halidir ve “Işık Yayan Diyot” anlamına gelir. LED’ler elektrik enerjisini ışığa dönüştüren yarı iletken devre elemanlarıdır. Yarı-iletken, diyot temelli, ışık yayan bir elektronik devre elemanıdır. Pratik olarak uygulanabilen elektronik bir bileşen haline getirilmiştir. Yüksek verime sahip LED’ler, uzun işletme ömrü, renk çeşitliliği, UV ultraviyole ışını yaymama, dayanıklılık, küçük boyut, tasarım esnekliği, sesiz çalışma gibi avantajlara haizdir. Özellikle düşük voltajlı dc güç kaynağı ile çalışabilmesi solar PV uygulamaları için büyük avantaj ve güvenlik sağlar. DC çalışma gerilimi ve büyük enerji tasarrufu özeliği sayesinde güneş enerjisi uygulamaları için biçilmiş kaftandır.

 

Güneş Enerjisi nedir ?

Güneş Enerjisi veya Güneş Erkesi, Güneş ışığından enerji elde edilmesine dayalı teknolojidir. Güneşin yaydığı ve dünyamıza da ulaşan enerji, güneşin çekirdeğinde yer alan füzyon süreci ile açığa çıkan ışınım enerjisidir. Güneş enerjisinden yararlanma konusundaki çalışmalar özellikle 1970`lerden sonra hız kazanmış, güneş enerjisi sistemleri teknolojik olarak ilerleme ve maliyet bakımından düşme göstermiş, güneş enerjisi çevresel olarak temiz bir enerji kaynağı olarak kendini kabul ettirmiştir. Ayrıca elektrik faturası ödememize de gerek kalmaz.

 

Güneş Paneli nedir ?

Güneş paneli, üzerinde güneş enerjisini soğurmaya yarayan birçok güneş hücresi bulunduran bir enerji kaynağıdır. Güneş hücresinin performansı verimi ile ölçülür. Aldığı enerjinin yüzde kaçını kullanılabilir elektriğe dönüştürdüğü, verimini belirler. Pratik olarak güneş enerjisinden elektrik üretmemize olanak sağlar. Günümüzde yüksek verimli, kaliteli ürünlere ekonomik ticari şartlar ile kolayca ulaşma imkanı mevcuttur. Panelleri, mevsimlere bağlı olarak farklı açılarla güneşe doğru yönlendirilerek her mevsim azami verim alınması mümkündür. Çevre dostu temiz bir enerji kaynağının kullanmanın yanı sıra konfor, ekonomi ve kolaylık da sağlar. Taşınabilir, modüler yapıdadır. Elektrik enerji şebekesine ihtiyaç olmadan, tesisat çekmeden hemen her yerde uygulanabilir.

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR