İntersolar, Uluslararası Solar Endüstrisini Ağırlıyor

Uluslararası solar endüstrisi Haziran 8-10 2011 tarihlerinde, Yeni Münih Ticaret Fuar Merkezinde Intersolar Europe 2011 için buluşuyor. Dünyanın en büyük solar endüstri fuarı 15 salon ve bir açık hava sergisi olmak üzere 165.000 metre kare yer kaplayan bir sergide dünya çapında yaklaşık 2.200 şirket solar termal teknolojilerindeki ürün ve hizmetlerini sunuyorlar.

 

75.000 kişinin üzerinde ulusal ve uluslararası ziyaretçi fotovoltaikler, PV üretim teknolojileri ve solar termal teknolojileri gibi alanlarda en son ürün ve hizmetleri görecekler. 6-10 Haziran tarihlerinde Intersolar Europe Konferansında bir dizi seans, sunum ve çalıştay ziyaretçilere sergi konularına ilişkin fikir edinmelerini ve uluslararası uzmanlarla tanışma ve konuşma fırsatı tanınıyor.

 

Intersolar Avrupa`nın özel ortağı olan Alman Solar Endüstri Birliği (BSW - Solar), Alman Solar Enerji Birliği (DGS), Avrupa Solar Termal Endüstri Federasyonu (ESTIF), Uluslar arası Solar Enerji Birliği (ISES) ve SEMI PV Grubu. Avrupa Fotovoltaik Endüstri Birliği (EPIA) da destekleniyor.

 

Solar ısıtma, su ısıtma, ortam ısıtma, ısı işletme, klima ve su işleme gibi pek çok farklı uygulama alanında uluslararası düzeyde başarılı bir şekilde uygulamaya konulmuş bulunuyor. "Avrupa`daki Solar Termal Teknolojisinin Potansiyeli" başlıklı bir çalışmaya göre Avrupa Solar Termal Endüstri Federasyonu (ESTIF) optimal şartlarda 2020`ye kadar ortalama yıllık artışını %26 olarak veriyor. Bu büyüme istihdam alanında da önemli oluşturyor. 2020`ye kadar solar termal teknolojileri sektöründe tahminen ortalama 470.000 tam zamanlı istihdam oluşturması bekleniyor. Ayrıca ulusal pazarlar da dünya çapında farklı büyümeler göstermekte. Almanya, İtalya, İspanya ve Avusturya gibi bazı Avrupa ülkelerinde talep son iki yıldır düşmekte iken Avrupa dışındaki diğer anahtar ülkelerde, Çin, Brezilya ve Hindistan gibi, talepte patlama yaşanıyor.

 

INTERSOLAR "ISOL NAVIGATOR"U SUNUYOR

ISOL Navigatör dünyanın en büyük solar endüstri fuarı Intersolar Europe Münih`te sunulacak. Basın toplantısının bir parçası olarak yapılacak olan "ISOL Navigatör-dünya soğutma ve ısıtmasının pusulası" başlıklı bir sunumla medya temsilcileri çalışma hakkında bilgilendirilecekler. ISOL endeksi aynı zamanda konferansın açılışının bir parçası olan ve fuardan 1 gün önce 7 Haziran`da "ISOL İş Endeksi: Uluslararası Solar Termal Pazar Gelişmesi ve Genel Bir Bakış" başlıklı bir sunum ile tanıtıldı. ISOL Navigatör dünyanın dört bir yanından önemli 16 ülkeden solar termal teknolojisindeki şimdiki ve gelecekteki pazarının gelişmesine ışık tutuyor. Bielefeld Almanya`dan Solrico ajansının yürüttüğü çalışma 300 solar ısıtma sistemi üretici ve tedarikçisinden gelen cevaplara dayalı olarak pazarın büyümesindeki fırsat ve engelleri incelemekte. Intersolar Europe ile işbirliği içinde ISOL Navigatör 8 Haziran 2011 Çarşamba günü öğleden sonra saat 15:00`da Uluslararası Misafir Resepsiyon Merkezinde sergi basın açıklaması ile sunulacak.

 

ULUSLAR ARASI SOLAR TERMAL ENDÜSTRİSİNDE GELİŞMELER

80 sayfalık ISOL Navigatör çalışmasının kilit kısmını uluslararası solar termal teknolojileri pazarının fırsat ve engelleri oluşturuyor. Seçilen Avrupa ve Avrupa dışı ülkelerini kullanarak çalışma pazarın arka planını ve mevcut uluslararası durumunu analiz etmekte. Ayrıca, çalışma gelecek altı aylık sure için de projeksiyonlar sunuyor. ISOL Navigatör, Brezilya, Çin, Almanya, Yunanistan, İngiltere, Hindistan, İtalya, Meksika, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsviçre, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye ve ABD olmak üzere 16 ülkeyi kapsıyor. ISOL Navigatör solar termal teknolojisinin ulusal, bölgesel ve sektör pazarının gelişim göstergeleri olarak kullanılan ISOL uluslararası iş iklim endeksine dayalı olarak hazırlanmış. Bu Bielefeld Solrico Ajansı tarafından yayınlanan ve yılda sadece haziran ve aralık olmak üzere iki kere çıkarılan tek solar ısıtma endüstrisi üzerine uluslararası iş iklimi endeksidir. Bu çalışma dünyada 300 solar ısıtma üreticisi ve tedarikçisinin gözlemine dayanmaktadır.

www.gunesdergisi.com

09.06.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR