Neste Oil Finlandiya’da yenilenebilir dizel deniyor

Neste Oil tarafından üretilen NExBTL yenilenebilir dizel bir yıl boyunca Neste’nin yeni farklı fabrikasında kullanılan 23 araç tarafından test edilecek.

 

Kamyonların depolarının tamamı, Neste Oil Kamyon istasyonunda NExBLT yenilenebilir dizel ile doldurulacak. Deneme süresinde NexBLT’nin uzun yolda ve ağır yük taşırken gösterdiği performans dikkate alınacak.

 

NExBTL yenilenebilir dizel, CO2 emisyonlarının yüzde 50 oranında azalmasını sağlıyor. NexBTL’nin kullanımı lokal emisyonların da azalmasını sağlarken, şehirdeki hava kalitesinin düzelmesine katkıda bulunuyor.

 

Neste Oil, bu yeni dizeli 2008 ortasından bu yana Helsinki’deki halk otobüslerinde ve 14 adet standart Mercedes-Benz kamyonlarda ve otobüslerde deniyor.

 

Neste Oil Yenilenebilir Yakıtlar Pazarlama Bölümü Başkan Yardımcısı Kaisa Hietala, “İyi lojistik toplumun etkin bir şekilde işlemesinde çok önemli bir role sahip. Taşımacılık sektörünün de çevreye yönelik olumsuz etkileri azaltacak teknolojilere ve çözümlere ihtiyacı var” yorumlarında bulunuyor.

www.geleceginenerjisi.com

14.06.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR