Dünya genelinde elektrikli otomobil üretimi 2021’de altı kat artacak 

IMS Research tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre Elektrikli veya Yakıt Hücreli Otomobillerin sayısı 2021’e kadar 16 milyonun üzerine çıkacak ve üretilen toplam otomobil sayısının yüzde 16’sına ulaşacak.

 

IMS Research tarafından gerçekleştirilen “Opportunities for System and Semiconductor Manufacturers in Hybrid and Battery Electric Vehicles” isimli rapor, elektrikli veya yakıt hücreli otomobillerin sayısının 2021 yılına kadar 16 milyonun üzerine çıkacağını ve üretilen toplam otomobil sayısının yüzde 16’sına ulaşacağını ortaya koyuyor.

 

Rapora göre 2010 yılında üretilen elektrikli otomobil sayısı bir milyonun altında gerçekleşti. Bu oran dünya genelindeki otomobil üretiminin sadece yüzde 2’sini temsil ediyor. Raporun baş analistlerinden Jon Cropley, elektrikli otomobil üretiminde Japonların lider konumda olduklarına dikkat çekiyor.

 

Bugün elektrikli otomobil talebinin artması ile Toyota, Ford ve General Motors’un yanı sıra, Tesla Motors, Coda, Fisker, BYD, Aptera gibi yeni üreticiler de piyasaya girmeye başladı. Piyasaya giren şirketler arasında ABD’li A123 Systems; Güney Koreli LG Chem gibi şirketler de var. Bu şirketler başlıca elektrikli otomobil programlarına lityum ion pil tedarik ediyorlar.

Daha fazla bilgi için: IMS Research

www.geleceginenerjisi.com

28.06.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR