İzmir`in `güneş`i yokmuş

Güneş enerjisi yatırımı yapılacak 27 il içinde İzmir yok. Kış aylarında en az 4.5 saat, yaz aylarında ise 12.5 saat güneşlenme süresi ile önemli bir üretim potansiyeline sahip İzmir`in dışarı kalması tepki topladı.

 

Yerli ve yabancı bir çok yatırımcının büyük umut ile beklediği güneş enerjisinde Türkiye yatırım haritası ve elektrik bağlantı noktaları oluşturuldu. Bakanlıkça hazırlanan plana göre güneş enerjisi yatırımları 27 ilde yapılabilecek. Plana göre en yüksek kapasite 92 megavat ile Konya`ya verildi. Türkiye`nin en çok güneş alan bölgelerinden olan Ege Bölgesi`nde İzmir`e yatırım izni verilmezken, Muğla-Aydın Bölgesi`ne 20, Denizli`ye ise 18 megavatlık izin verilmesi dikkat çekti.

 

Hazırlanan planın İzmir`e haksızlık olduğunu belirten 21. Dönem Makina Mühendisleri Odası Başkanı olan İl Genel Meclisi Üyesi Doğan Albayrak, diğer iller için belirlenen yatırım yapılacak kapasite miktarının da az olduğunu ifade ederek, hükümetin bir an önce bu tür kısıtlamaları kaldırarak yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygın, güvenli ve çevreyi koruyacak şekilde gelişmesinin önünü açması gerektiğini dile getirdi.

www.gazeteyenigun.com.tr

14.08.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR