Güneş Enerjisini Elektriğe Çevirerek İş Yerinde Kullanıyor

Konya`da avize satıcısı 48 yaşındaki Ahmet Bostanoğlu, ithal ettiği güneş panelleri sayesinde oluşturduğu sistemle, iş yerinin elektriğini kendisi üretmeye başladı.

 

İş yerinin büyük olması ve avize satışı yaptığı için, enerji tüketiminin fazla olmasından dolayı elektriğini kendi üretmeye karar verdiğini belirten Ahmet Bostanoğlu, şunları söyledi: "Güneş enerjisini elektriğe çevirerek aydınlatmada kullanmaya karar verdim. Günde güneşin durumuna göre 12 kilovat ile 15 kilovat arasında elektrik üretimi yapıyoruz. Bu da elektrik ihtiyacımızın yüzde 60`ını karşılıyor."

 

Güneş panellerini ve güneş ısısını elektriğe çeviren sistemi ithal etiğini ifade eden Bostanoğlu şöyle konuştu:

 

"Güneş panelleri Alman üretimi, aküler Türk malı ve güneş enerjisini elektriğe çevirici sistem de Çin malı. Bu cihazlar güneşten aldığı enerjiyi 220 voltluk elektrik akımına dönüştürüyor. Daha sonra iş yerine dağıtıyor. Ayrıca akülerde de toplama olanağı var. Elektrik kesintisi olduğu zaman da 2,5-3 saat akülerden enerji alabiliyoruz. Sistem yaklaşık 7 bin TL`ye mal oldu. Şu an aylık 180 ile 200 TL arasında elektrik faturasından tasarrufu sağlamış olduk."

 

Bostanoğlu, elektrik üretim sistemi büyüterek, kendi kullanımı dışında satmayı da düşündüğünü söyledi. (Son Haber)

www.medyarazzi.com

02.09.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR