Bisiklet Yolları Ödül Aldı

Geçen yılın en iyi sağlıklı şehir projelerini ödüllendiren Sağlıklı Kentler Birliği tarafından "Sağlıklı Şehir Planlaması ve Çevre" dalında ödüle layık görünen Muğla Belediyesine ödül verildi.

 

"Bisiklet Yolu Projesi" ile ödül kazanan Belediyenin ödülünü Eczacılar Odası Başkanı ve Meclis Üyesi Arif Yılmaz aldı.

 

Yılmaz ödül töreninde yaptığı konuşmada belediyenin, kenti bir insan gibi gördüğünü, her projesinde sağlığın temel politika olarak esas alındığını, bu anlamlı projenin devam edeceğini vurguladı.

 

"Türkiye`ye Örnek Proje"

Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü`nde görevli Sağlıklı Kentler Proje Koordinatörü Gökçen Kasapoğlu ise Sağlıklı Kentler Birliği`nin bu yıl, sağlıklı şehir planlaması kategorisinde ödüle layık gördüğü "Bisiklet Yolu Projesi"nin Muğla Belediyesi`nin uygulamaya koyduğu en önemli projelerden biri olduğunu söyledi.

 

Kasapoğlu proje hakkında da bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Şehri bir ağ gibi saracak "Bisiklet Yolları Projesi" hem insan hem çevre sağlığına önemli katkı sağlayacaktır. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün bisiklet yolları ve bisiklet kullanımı için büyük bir çaba harcadı. Belediye hizmetlerinde geri dönüşüm atıklarının toplanması ile yeniden kazanım projeleri, güneş enerjisi kullanımını yaymaya yönelik projeler ve enerji dostu ulaşım modellerine yönelik projelerin Belediyenin uygulamaya koyduğu en önemli projelerinden biri."

Muğla (Anadolu Ajansı) 27 Eylül 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR