``Elektrik Enerjisi Türkiye ve Kıyamet``

MÜSİAD Elazığ şubesi tarafından ``Elektirik Enerjisi Türkiye ve Kıyamet`` konulu konferans düzenledi.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Nedim Durgungül her türlü ekonomik faaliyetin temel girdisi olan elektrik enerjisinin kullanım alanlarının artması elektrik enerjisine duyulan ihtiyacı da arttırdığını belirterek "En küçük yerleşim birimine kadar uzanan dağıtım şebekesinin tüketiciye sağladığı kullanım kolaylığı elektrik enerjisi tüketiminin toplam enerji tüketimi içindeki payını da arttırmıştır`` dedi.

 

Durgungül ``2010 yılı verilerine göre Türkiye elektrik enerjisi üretiminde yüzde 55.72 oranında dışa bağımlıdır ve bu bağımlılık giderek artmaktadır. Türkiye rüzgar, jeotermal, güneş gibi tabii yenilenebilir kaynakları yeterince kullanamamaktadır. Bu durumun düzeltilmesi için öz kaynaklara yönelinmelidir`` diyerek konuşmasına son verdi.

 

Konferansa davetli olarak katılan Prof. Dr. Ahmet Rumeli `neden elektrik enerjisi` diyerek başladığı konuşmasında ``Çevre dostu bir enerji üretimi olması, değişik enerji kaynaklarından üretilebilir olması, büyük miktarlarda ve yüksek verimlerde üretilebilme imkanı sağlamasından dolayı Elektrik Enerjisi tercih edilme sebebidir. Türkiye Enerji konusunda çok zengin bir ülke. Güneş Enerjisi potansiyeli 380 Milyar Kwh/yıldır. Bu zenginlik çok verimli değerlendirilmelidir.`` ifadelerini kullandı.

 

Kıyamet alametleri konusuna da değinen Rumeli, Peygamber Efendimiz (s.a.v) in vefatı, yalancının tasdiki, doğruluğun azalması, faiz ve zinanın artması gibi bir çok alametin günümüzde gerçekleştiğini, insanlık aleminin yaşantısına dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek konuşmasını bitirdi. Elazığ (Sadullah Şahin-İLKHA)

www.ilkehaberajansi.com.tr

09 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR