Toyota Hidrojen Motorlu FCV-R Konseptini Tokyo Oto Fuarında Tanıtacak

Prius modelinde yaşanan pedal sıkıntısının ardından Japonya’ da yaşanan felaket nedeniyle üretimi durduran ve ciddi sıkıntılar yaşayan Toyota yarışta hala lider olduğunu kanıtlamaya hazırlanıyor. İçten yanmalı motorların geleceği olarak gösterilen yüksek performanslı ve düşük emsiyonlu hidrojen yakıtı üzerine çalışmalarını kesintisiz sürdüren Toyota, FCV-R konseptini ilk kez görücüye çıkartacak.

 

2 Aralık’ta başlayacak Tokyo Oto Fuarına (Prius-C dahil) 16 yeni modeliyle katılacak Toyota en yoğun ilgiyi FCV-R (fuel cell vehicle / yakıt hücreli araç) modeline bekliyor.

 

İlk testlerinde 5 dakikada dolan hidrojen tankıyla 725 km menzile ulaşan FCV-R, fosil yakıt kullanan otomobillere kıyasla çok düşük seviyede karbon üretiyor. Hidrojen dolum istasyonlarının sayısının düşük olması nedeniyle Shell ile ortak çalışma yürüten Toyota pilot hidrojen istasyonu projesi üzerinde çalışıyor. FCV-R’nin piyasaya sürüleceği 2015 yılına kadar hidrojen istasyonlarını yaygınlaştırmak isteyen Japon firma güvenli, kolay ve hızlı dolum çözümleri üzerine ar-ge yapıyor.

www.limitsizenerji.com

17.11.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR