`Çin ile İşbirliğini Artırmamız Lazım`

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile Çin arasında enerji alanında işbirliği potansiyelinin oldukça fazla olduğunu belirterek, işbirliğinin karşılıklı olarak artırılması gerektiğini bildirdi.

 

Bakan Yıldız, ``Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi``nin başlaması ile ilgili Rixos Otel`de düzenlenen imza töreninde, Türkiye ile Çin`in büyüyen ekonomileriyle dikkat çeken iki ülke olduğunu vurgulayarak, iki ülkenin, yapacakları işbirlikleriyle güçlerini birleştirmesi gerektiğini söyledi.

 

Geçen yıl Çin`in Başbakan düzeyinde yaptığı ziyaretin önemli işbirliği anlaşmalarıyla sonuçlandığını anımsatan Yıldız, ``Türkiye ile Çin arasında enerji alanında işbirliği potansiyeli oldukça fazla. İşbirliğini karşılıklı olarak artırmamız lazım. Bugün imzalayacağımız doğalgaz depolama alanı gibi 5-6 tane daha yapılmalı`` dedi.

 

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Wang Zhiyuan da dünya ekonomisinin birleşmeye doğru gittiğini, bundan dolayı da Çin ve Türkiye arasında daha etkin işbirliğinin gerekli olduğunu söyledi.

 

Türkiye`nin 2023 hedeflerini önemsediklerini belirten Zhiyuan, ``Türkiye`nin 2023 hedefindeki enerji yatırım hacmi 170 milyar doları buluyor. Bunun içinde yenilenebilir enerji payı oldukça yüksek. Türkiye, bu verilerle bölgesinde önemli ve etkin bir ülke. Türkiye`nin ekonomik verilerini inceledik. Avrupa`daki krizin Türkiye`yi çok fazla etkilemediğini gördük`` diye konuştu. Ankara

www.beyazgazete.com / haber

29.11.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR