Tavuklar rüzgar enerjisiyle pişiyor

Tavuklar artık yenilenebilir rüzgar enerjisinden üretilen elektrik kullanılarak hazırlanıyor…

 

KFC Bostancı restoranı, ABD’nin LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Sertifikası’nı alan Türkiye’deki ilk restoran oldu. Uzun bir hazırlık döneminin ardından sertifikayı almaya hak kazanan KFC Bostancı, misafirleri için daha yeşil ve daha çevreci hizmet sunduğunu belgeledi. KFC’nin benzersiz lezzetlerinden yemek için KFC Bostancı’ya gelerek yüksek hava kalitesine sahip restoranda oturabiliyor, doğa dostu temizlik malzemeleri kullanılarak hijyeni sağlanmış bir ortamda yenilenebilir rüzgar enerjisinden üretilen elektrik kullanılarak hazırlanmış tavuğunuzu keyifle yiyebiliyorsunuz.

 

KFC’nin Türkiye Franchise’ı Turkent A.Ş.’yi bünyesinde barındıran Süzer Grubu’nun İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, “Türkiye’nin ilk çevreci restoranını hayata geçirdik ve bundan büyük gurur duyuyoruz,” dedi. Süzer şu noktalara dikkat çekti: “KFC Bostancı şubesinin LEED Sertifikası alması dünyadaki tüm KFC’ler için de anlamlı, çünkü KFC’nin yanı sıra pek çok fast-food markasına sahip Yum! International bünyesinde LEED Sertifikasını ilk biz aldık. Bu vizyonumuzun yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada fast-food sektörüne yön verecek önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.”

 

Turkent A.Ş. Genel Müdürü Osman Kırık şunları söyledi: “KFC Bostancı, Türkiye için de KFC için de bir ilk. Çevreci, yeşil restoran konseptini diğer restoranlarımızda da uygulayacağız. Daha temiz ve yaşanılır bir çevre için çalışmalar yürütmeye, bu konuda daha yüksek bir toplumsal bilinç oluşturulması için çaba harcamaya devam edeceğiz. KFC olarak benzersiz lezzet ve servis anlayışımızı çevreci bir konseptle bütünlemekten mutluluk duyuyoruz.”

 

LEED Sertifikası alan KFC Bostancı, %25 enerji ve su tasarrufu sağladı

KFC Bostancı, LEED sertifikasyon sürecini tamamlamak için tüm restoran bünyesinde yeşil tasarım anlayışını ve çevreci yapı malzemeleri kullanımını benimsedi. Aynı zamanda temizlik malzemelerinden mutfakta kullanılan enerjiye kadar pek çok başlık altında doğa dostu bir yaklaşım hayata geçirildi. KFC Bostancı restoranı, hayata geçirilen değişikliklerin ardından artık %25 daha az enerji ve su tüketiyor. Restoranda enerji tasarrufu sağlayan mutfak cihazlarından çevre dostu temizlik ürünlerine ve su bazlı boya kullanımına kadar pek çok yenilik gerçekleştirildi. Uzun ve kapsamlı bir hazırlık ve sertifikasyon sürecinin ardından LEED Sertifikası almaya hak kazanan KFC Bostancı restoranı, Türkiye’nin ilk LEED sertifikalı restoranı olarak bir ilke imza attı.

 

KFC Bostancı LEED Sertifikası’na nasıl hazırlandı?

LEED sertifikası, ABD`deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirilen bir dizi kriterler listesinin dikkate alındığı bir süreç neticesinde veriliyor. Binanın ne derece çevreci olduğunun bir karnesi niteliğinde olan LEED sertifikası, binanın iç hava kalitesi, enerjinin etkin kullanımı, inovasyon ve tasarım gibi konularda ayrı ayrı puanlarla değerlendiriliyor. Yeterli puanı toplayan binalar, LEED sertifikası almaya hak kazanıyor. KFC Bostancı restoranı, aldığı 57 puanla LEED-SILVER sertifikası almaya hak kazanmış bulunuyor. KFC’nin Türkiye franchise`ı Turkent A.Ş., bu sertifikayla birlikte KFC markasının sahibi olan Yum! International bünyesinde ilk LEED sertifikasını alan firma olma özelliğini elde etti.

www.patronlardunyasi.com

29.11.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR