Çeşme Kaymakamı Becel Açıklaması

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, "Dünyada sürekli nüfus artıyor ve enerji kaynaklarının sınırlı olması düşündürüyor" dedi.

 

Çeşme Kaymakamlığı`nın ev sahipliğinde düzenlenen "Yenilenebilir Enerji" konulu toplantı nedeniyle Kaymakamlık konferans salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, dünya nüfusunun hızla arttığını bu nedenle insanların farklı enerji kaynakları arayışlarına yöneldiğini kaydetti.

 

Dünya üzerinde ALTERNATİF enerji arayışlarının sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Becel, "Aralık ayında olmamıza rağmen yaşadığımız güzel coğrafyada güneş bizlere yüzünü göstermeye devam ediyor. Son derece önemli bir enerji kaynağı olan güneş, masrafsız, basit, temiz ve sınırsız enerji vermeye devam ediyor. Dünyada sürekli nüfus artıyor ve enerji kaynaklarının sınırlı olması düşündürüyor" dedi.

 

Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Mete Çubukçu ise Türkiye`nin cari açıktaki payının yüksek olmasının en büyük sebebinin enerji anlaşmaları olduğunu belirterek, "Dünyada bir çok ülke yenilenebilir enerji üzerine yatırımlar yaparken ülkemizde insanlar nedense rüzgar ve güneş enerjilerini hiç konuşmuyorlar" diye konuştu. İzmir - AA

www.sondakika.com

02 Aralık 2011

İzmir İli Güneş Kaynak Bilgileri - GEPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR