Skystream 3.7

Skystream 3.7 konutlar ve küçük işyerleri için enerji anlayışını değiştirecek bir yeni nesil Konutsal Güç Uygulamaları devrimidir. Skystream şebeke ile enjekte (paralel) halde çalışarak depolama gereksinimi olmadan size elektrik enerjisi faturalarınızda büyük düşüşler sağlayacaktır.

 

Türbin, şebekeden gelen sinyali görür görmez yeterli rüzgar şiddeti bulunuyorsa güç üretmeye başlayacaktır. Bu durumda kullanıcının şebekeden gelen elektrik enerjisi için herhangi bir ücret ödemesine gerek kalmayacaktır. Rüzgar şiddetinin düşük olduğu zamanlarda veya tüketimin üretimden fazla olduğu zamanlarda ise türbin şebeke ile ortaklaşa enerji üretecek ve tüketimin bir bölümü türbinden karşılanırken bir bölümü de şebekeden çekilecektir.

 

Yakında çıkması beklenen şebekeye enerji satabilme anlaşmaları ile birlikte, türbininizin üreteceği o anda kullanmadığınız enerjiyi şebekeye satabilecek ve de gerektiği anlarda şebekeden, şebekeye satış fiyatınızdan çok daha ucuza elektrik enerjisi satın alabileceksiniz. Ayrıca ülkemizin de imzalamış olduğu KYOTO anlaşması ile birlikte karbon vergisi anlaşmaları yapılarak tasarruf edilen her bir ton CO2 için ödeme de alınabilir.

 

Bu düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte özellikle rüzgar rejimi düzenli bölgelerde Skystream 3.7’nin geri ödeme süresinin 2-3 yıla inmesi beklenmektedir.

 

Skystream türbin gövdesinin içinde bulunan dahili invertörü ile birlikte ALTERNATÖRDEN gelen DC gerilimi AC’ye çevirir ve başka hiç bir aygıta gerek kalmaksızın evinizin veya işyerinizin ihtiyacını sağlar. Skystream şebeke bağlı evlerde kullanılabileceği gibi şebekeden kilometrelerce uzak bölgelerde de kullanılabilir.

 

Nasıl mı?

Skstream 3.7 için bir sanal şebeke sistemi oluşturularak, diğer yenilenebilir enerji uygulamalarında olduğu gibi türbin çıkışına invertör-akü grubu eklenerek, buradan elde edilen elektrik enerjisi ile Skystream’in enerji çıkışı sağlaması için gerekli olan başlangıç sinyali verilebilir. Bu sayede Skystream’den elde edilen enerji akülerde veya istenirse hidrojen depolama birimlerinde depolanarak kesintisiz bir enerji elde edilir (opsiyonel).

 

Skystream rüzgarı ön bölgesinden değil arka bölgesinden almaktadır. Dolayısıyla kuyruk gibi bir ekipmana gerek duymaz ve de dönüş sırasında kaçan enerjiyi de maksimum şekilde yakalayabilir.

 

Türkiye şartları göz önüne alındığında Skystream’in ortalama tüketim değerlerine sahip bir konutun aylık enerjisinin % 50’si ile % 90’ınını karşılayabileceği düşünülmektedir.

 

Türbin kurulacağı yerin yerleşimine bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle 12-24 metre aralığında bir kule üzerine monte edilir. Kule 4 tarafından gergi telleri ile sabitlenir ve aşırı rüzgarlara karşı dayanıklı hale getirilir. Türbin 63 m/s rüzgar hızına dayanıklı şekilde tasarlanmıştır.

 

Skystream 3.7 Brochure
Skystream 3.7 Southwest Windpower
Skystream Hybrid Specifications
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR