Enerjimizin büyük bölümünü ithal

GÜNEŞ Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), Başkanı Prof. Dr. Engin Türe, Türkiye’nin fosil yakıtlardan kurtulmasını istediklerini belirterek, "Türkiye enerjisinin büyük bölümünü ithal ediyor” dedi.

 

Çevre dostu yakıtlarla enerji ihtiyacını karşı Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği değerlendirme toplantısı, Elektrik İşleri Etüt İdaresi (EİE) konferans salonunda yapıldı. Türe, burada yaptığı konuşmada, derneklerinin 2009 yılında kurulduğunu belirterek, 100 civarında üyeleri olduğunu ve dernek olarak, toplumun güneş enerjisi konusunda bilgilendirilmesini amaçladıklarını ifade etti.

 

Üniversite-sanayi işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Türe, bu işbirliğinin gerçekleşmediğini belirterek, öğretim üyelerinin ilerlemek için uluslararası dergilerde yayınlarının çıkması için çalıştığını, sanayi için çalışmadığını; sanayicinin de yurt dışına yöneldiğini söyledi.

 

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Mustafa Serdar Ataseven, derneklerinin 1992 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulduğunu hatırlatarak, Türkiye’deki rüzgar potansiyelini ekonomiye katmak için çalıştıklarını söyledi. Türkiye Rüzgar Enerjisi Stratejik Yol Haritasını oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Ataseven, 2012’nin ilk çeyreğinde haritayı çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti. Ataseven, türbin üretiminde kullanılan malzemenin Türkiye’de imal veya yurt dışından ithal edilmesine bakılmaksızın montajı Türkiye’de yapıldığında istihdam sağlayacağı gözönünde bulundurularak, yerli üretime verilen teşvikten yararlandırılması gerektiğini söyledi.

www.gazete5.com

19 Aralık 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR