Yeni ışıklandırma teknolojileri ampulün tahtını sallamaya başladı. Elektriğin yalnızca yüzde 5`ini ışığa çeviren ampuller, nüfus ve üretim artışıyla birlikte maliyeti artan enerjiyi tasarruf etmiyor.

 

Yenilenebilir enerji ile…

LED’lerin çok az enerji tüketmeleri sayesinde yenilenebilir enerji kaynakları ile kullanılmalarına imkan vermektedir. LED devreleri sayesinde özellikle elektriğin ulaşamadığı yerlerde, güvenlik ve işaretleme levhalarında, sokak ve yol aydınlatmaları ile mobil aydınlatma cihazlarında bir devrim yaşanmaktadır.

 

LED Teknolojileri

Aydınlatma teknolojisin gözbebeği ampul, her geçen gün geliştiriliyor. Bilim insanları, sağlık sorunlarına yol açmayan çevre dostu ve estetik ampullere ulaşmak için yoğun çaba harcamaya devam ediyor. Aydınlatmada son yıllarda en çok üzerinde durulan teknoloji LED ve bunların kullanıldığı ürünler tasarlamak, kullanım alanlarını genişletmek aydınlatma firmalarının en önemli konusu durumunda. LED aydınlatmasının diğer aydınlatma sistemlerine kıyasla en önemli farkı, enerjinin en düşük şekilde kullanılması ve uzun ömürlü olmasıdır. LED teknolojisi artık iç aydınlatma, sokak, cadde, park ve bahçelerin aydınlatılmasının yanı sıra daha birçok alanda kullanılıyor. LED, ister dekoratif olarak outdoor ve indoor uygulamalarında ister sanayi, her alanda kullanılabilir. LED’ i ışık yayan diyotlar olarak adlandırıyoruz LED (Light Emitting Diodes) 60’ların yarı iletken devriminden kaynaklanan buluşların devamı niteliğindedir. Teknik açıdan bakıldığında, P-N ve N-P bağlantılı yarı iletken bir maddedeki elektron ve delikler birleşirken, elektriği ışığa çeviriyor.

 

Elektronmanyetik dalga…

Elektromanyetik dalga ve parazit oluşturmadıklarından çevrede bulunan hassas elektronik cihaz ve devrelere zarar vermezler.

 

Teknik uzman desteği, ürün seçimi, proje geliştirme, tasarım, ön fizibilite, uygulama vb. için; www.ledlight-solar.com

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR