Güneş enerjisinin potansiyeli bilinmiyor

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Türe, Türkiye`nin enerji ihtiyacının yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılanabileceğini kaydetti.

 

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Başkanı Engin Türe, toplumun güneş enerjisinin bilincinde olmadığını, güneş enerjisinin ne kadar büyük bir potansiyeli olduğunu, bunun neler getireceğini bilmediğini söyledi.

 

Türe, ``Fotovoltaik Sektöründeki Gelişmeler ve Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği`nin Değerlendirilmesi`` konulu etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye`nin enerji ihtiyacının dışa bağlı olmadan yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılanabileceğini kaydetti.

 

Derneğin hedeflerinden birinin, toplumun güneş enerjisi konusunda doğru şekilde bilgilendirilmesi olduğuna değinen Türe, ``Toplum güneş enerjisinin bilincinde değil. Ne kadar büyük bir potansiyeli olduğunu, bunun neler getireceğini bilmiyor. Enerji kaynakları içinde güneş enerjisinin payının yüzde 100 olabileceğini anlatmamız lazım`` diye konuştu.

 

Türe, güneş enerjisi alanında yatırım yapılmama nedeninin, pazar olmaması şeklinde açıklandığını aktararak, pazarın sektör oyuncuları tarafından yaratılacağını ve pazarın aslında büyük olduğunu söyledi.

 

Yenilenebilir enerji teşviklerinin çok cazip olmadığını belirten Türe, güneş enerjisinin ``en büyük`` sıkıntılarından biri olan şebekenin yetersizliğinin, enerjiyi depolayarak çözülebileceğini anlattı.

 

Türe, güneş enerjisinin depolanmasında hidrojenin önemine ilişkin bilgi verirken, önümüzdeki yıllarda güneş enerjisinin ``parlayacağını`` ifade etti. (AA)

www.sabah.com.tr / ekonomi

20 Ocak 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR