Uğur Aydemir: İşlevsel dönemi başlatmalıyız

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Kendi doğal kaynaklarımıza gereken özeni göstermeli ve kendi doğal kaynaklarımızla enerjide tasarruf ve hareketli işlevsel dönemi tam anlamıyla başlatmalıyız" dedi.

 

Türkiye`nin doğal kaynaklarına bu zamana kadar gerekli önemin verilmediğini kaydeden Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarıyla birlikte verilmesi gereken önem sürecinin başladığını belirterek, `Bilindiği üzere enerji girdilerinin yüksek olması nedeniyle elektrik maliyetleri de yüksek oluyor. Bu nedenle doğal kaynaklarımız olan rüzgar enerjisi, hidroelektrik santralleri, güneş enerjisi gibi kendi doğal kaynaklarımızla enerji üretim metoduna geçerek dünya ile rekabet edecek düzeye gelmeliyiz. Dünya ile rekabet gücümüz paralelinde ihracatımızın da güçlü olmasını birlikte getirecektir. Çiftçimize, üreticilerimize, sanayimize ekonomik maliyeti düşük enerjiyi götürmek boynumuzun borcu ` diye konuştu.

 

İstikrarın önemine değinen AK Parti`li Aydemir, `Makro ekonomik göstergeler dendiği zaman, Türkiye`deki bu göstergelerin olumlu olduğunu söylemek herkes için toplu kanaat olacak. Şu anda Türkiye nerede, Yunanistan nerede; Fransa, İspanya, Portekiz nerede, Türkiye nerede? Biz çok şükür bu global ekonomik krizden en az zarar görmüş ve hatta bu riskleri fırsata çevirmiş bir ülkeyiz. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirdi. Türkiye`de siyasal istikrar olmasaydı, bugünleri görmemiz mümkün değildi. Türkiye ekonomik krizlerden perişan olmuş durumdayken, eksi 9`luk büyüme hızlarından bugün artı 9`lara, 10`lara çıkabildiyse bu işin bir sahibi var. Bu işin sahibi de hamdolsun, Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir ` ifadelerini kullandı. (İHA)

www.beyazgazete.com

09.02.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR