Güneşe Merhaba: 5. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Açıldı

İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı`nın açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Açılışta bir konuşma yapan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, “Bu fuar, İhlas Fuarcılık olarak 97. fuarımız. Geçtiğimiz yıl 22 bin kişi ziyaret etti. Bu sene 100 yerli firma ile 60’a yakın yabancı firmanın katılımı ile gerçekleşti. Güneş enerjisi çevre dostu; bu hepimiz tarafından bilinmekte. Ülkemizde buna ilgi duyan firmalar, bu alt yapıyı oluşturmak üzere bu fuarda buluştular” dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, "Enerji, insan hayatı için, gelişen dünya için en önemli ihtiyaç. Nasıl ki yaşayabilmemiz için damarlarımızda kan dolaşıyorsa; teknoloji ilerledikçe, refah arttıkça enerjiye olan ihtiyacımız artıyor. Artık dünya, fosil esaslı yakıt tüketmekten kaçınmaya başladı. Çünkü bu yakıtlar, hem tükenmekle yüz yüze, hem de doğaya karbondioksit salıp iklim değişikliğine ve ciddi kirliliklere sebep oluyor. Bu yüzden, artık güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji gibi yenilenebilir enerji konusunda çalışmaktadır" diye konuştu.

 

Programa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, "Bugün çok enerjik bir toplantı yapıyoruz. İstanbul bitmez tükenmez enerjisiyle ülkemize güç katıyor. İstanbul`da 2011 yılında bir yıl evveline göre enerji tüketimi %18 artmış. Bu da ülkemizin gelişmesi, refahı ve insanımızın daha mutlu yaşadığının göstergesidir. Enerji üretmek günümüzde ayrıca önem kazanmıştır. Bu konuda ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bu fuarda, bu alanda yatırım yapan 160 tane sanayicimiz bir araya geldi. 60 tanesi farklı ülkelerden 100 tanesi yerli girişimcimiz. Bu fuarda güneş enerjisi gibi bir enerjinin bize daha fazla neler kazandırabileceği hakkında önemli bilgi alışverişi yapabilecek" dedi.

 

Fuarda ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan güneş teknesi sergilenirken Toyota firmasının yeni projelerinden olan güneş enerjisi ile çalışan aracı büyük ilgi gördü.

 

Güneş Enerjisi Sektörü, fuarda bir araya getiren, Güneş teknesinden arabasına, karavandan çatı uygulamalarına kadar her şey ziyaretçilerin beğenisine sunulan Fuar, 12-14 Nisan tarihleri arasında devam edecek. İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. hollerde kurulu, Türkiye’nin ilk ve tek güneş enerjisi konulu fuarı olan Solarex, İstanbul’da temiz enerjinin önemini anlatacak.

 

STANDLARI GEZDİLER

Fuarın açılışını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan ve GENSED (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği) Başkanı Engin Türe; stantları ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi aldı.

www.gunesdergisi.com

13.04.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR