Kaymakam TÜBİTAK yarışmasında bölge birincisi olan öğrencileri tebrik etti.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu`na (TÜBİTAK) bağlı Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri" yarışmasında Göksun METEM öğrencileri tarafından hazırlanan "Yabani Hayvan Kovucu" adlı proje bölge birincisi olan öğrencileri, Kaymakam Pehlivan`ı makamında kabul ederek başarılarından dolayı tebrik etti.

 

TÜBİTAK-BİDEB tarafından Adana`da düzenlenen bölge finalinde ‘Uygulamalı Fizik Dalı` alanındaki 18 Proje arasında bölge finalisti olan Göksun Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve METEM Elektrik-Elektronik Bölümü Elektrik öğretmeni Orhan Gülüşen ve öğrencileri Furkan Aydın ve Koray Gel, 3 Mayıs tarihinde Ankara`da yapılacak olan Türkiye finalinde Adana bölgesini temsil edecek.

 

KAYMAKAM PEHLİVAN PROJE HAKKINDA BİLGİ ALDI

Proje hakkında kaymakama bilgi veren öğrenciler şunları aktardı: "Cihazımız, ana gövde üzerine monte edilmiş güneş enerjisi paneli, şarjlı akü, flâşörlü tepe lambası, siren ve harekete duyarlı sensörden oluşmakta. Yabani Hayvan Kovucu cihazımız güneş enerjisi ile çalıştığı için her yerde ve her ortamda kullanılabilen çiftçi dostu bir cihazdır. Sen sorumuzun etki alanına bir hayvan girdiği zaman cihaz çalışmaya başlıyor ve hem sesli olarak hem de tepe lambası ile hayvanın korkup kaçmasını sağlıyor. Hayvanların sese alışmaması için cihazımızda 6 farklı siren sesi bulunmaktadır. Ayrıca cihazımız içerisinde bulunan USB güç çıkışı sayesinde cep telefonu şarj imkanı sağlamaktadır." Kahramanmaraş

www.f5haber.com

22.04.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR