Abd, Çin’in Güneş Panellerine Anti Damping Soruşturması Başlattı

ABD Ticaret Bakanlığı, Çin malı güneş panellerine anti damping soruşturması başlattığını duyurdu. Çin medyası, bunun güneş panelleri üreten Çin firmalarının Amerikan piyasasındaki rekabetini kıracağı yorumunu yaptı.

 

ABD’nin bu sabah aldığı ve Çin merkezli güneş enerjisi firmaları üzerinde uygulayacağı vergi tarifeleri firmalara göre yüzde 31-250 arasında olacak. Alınan kararın ABD’li firmaları korumak amacını taşıdığı belirtildi.

 

Karara göre, Çin’in büyük boyutlu Suntech, Yingli Solar ve Trina Solar gibi firmaları yüzde 31, diğer firmalar ise 249,6 oranında vergi ödemek zorunda kalacak.

 

Çinli firmaların arasındaki spekülasyonlar ise Çin’in ABD ve Güney Kore güneş polisilikon firmalarına karşı bir anti-damping soruşturması başlatacağı yönünde.

 

Birçok ABD güneş enerjisi firması geçen yıl iflas etmişti ve ABD hükümetine yerel firmaları koruması için baskı yapmıştı.

 

Çin’in devlet medyası da ABD’nin bu kararının Çinli firmaları fiyat avantajını kaybedeceği için ABD pazarından çekilmek zorunda bırakacağı yorumunu yaptı. (CİHAN)

www.haberimport.com

18.05.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR