GT Energy ve E.ON, Ingiltere`de beş jeotermal projesi gerçekleştirecek

Irlandalı GT Energy ve Ingiliz E.ON, beş adet yeni jeotermal projesi geliştirmek üzere bir a Irlandalı GT Energy ve Ingiltere`nin önde gelen gaz ve enerji şirketi E.ON beş adet yeni jeotermal projesi geliştirmek üzere bir araya geldiler.

 

Irlandalı GT Energy ve Ingiltere`nin önde gelen gaz ve enerji şirketi E.ON beş adet yeni jeotermal projesi geliştirmek üzere bir araya geldiler. Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında yerin sadece bir kaç kilometre derinliğindeki ısının enerjiye dönüşmesini sağlayacak beş proje hayata geçirilecek. Ilk proje, Ingiltere`nin kuzeybatısında bu yıl başlayacak. GT Energy yöneticisi Padraig Hanly "İngiliz hükümeti sektörde büyük farklılıklar yaratmak üzere önemli destekler veriyor" açıklamasında bulundu.

 

20 ülkede 3 GW`ın üzerinde jeotermal projesi hayata geçiren danışmanlık firması Sinclair Knight Merz (SKM) tarafından gerçekleştirilen çalışmaya göre, İngiltere`nin 100 GW jeotermal potansiyeli söz konusu ve 2030 yılına kadar bu potansiyelinin yüzde 4`üne ulaşacak. GT Energy tarafından yapılan açıklamada "Söz konusu 4 GW, Ingiltere`nin yenilenebilir enerji üretiminde 2020 hedefinin yaklaşık yüzde 25`ine denk geliyor" açıklamasına yer verildi.

www.geleceginenerjisi.com

05 Temmuz 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR