Siemens güneşten çıkıyor

Siemens AG yönetimi, güneş enerjisi (solar) sektöründen ayrılacağını duyurdu. Şirketin solar ve hidroelektrik bölümü geçtiğimiz mali yılda düşük üç haneli (300 milyon civarında) gelir elde etti. Bu alandaki 800 çalışanın 200`ü Almanya`da bulunuyor.

 

Güneş enerjisi çalışmalarından vazgeçtiğini duyuran Alman firma, bu alandaki potansiyel müşterilerle görüşüyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, önceden duyurulmuş olan şirket programı dahilinde 2014`e bağlantılı olarak Siemens`in, iş stratejisi ve yenilenebilir enerji ile ilgili kurulumunun değişeceği kaydedildi. Açıklamada "Siemens, güneşle ilgili çalışmalarından çıkmayı planlıyor. Rüzgar ve hidro enerji üzerinde yenilenebilir enerji faaliyetlerine odaklanmayı planlıyor" denildi.

 

Firma ayrıca, dünya çapında yenilenebilir enerji konusunun gittikçe geliştiğine dikkat çekerken 2030 yılında global güç karışımının yüzde 28`inin bu alandan geleceğini vurguladı. Siemens`in tahminlerine göre, küresel enerji tüketimi 22.100 terawatt-saat (TWh) düzeyinden 2030 yılında 37.100 TWh düzeyine yükselecek. Hidro elektrik ve rüzgar enerjisi, yenilenebilir kaynaklardan en büyük paya sahip olmaya devam edecek.

 

Aynı rapor içinde 2011`de yüzde 20 düzeyindeki yenilenebilir enerji kaynağının, toplamın yüzde 28`ine yükseleceği bildirildi. Bu kısmın da yüzde 54`ünün hidro elektrik, yüzde 27`sinin rüzgardan elde edileceği ifade edildi. Tahminler, bu tabloda solar (güneş) enerjisi kaynağının yüzde 9`luk bir katkı sunabileceğini gösteriyor. Şirketin solar ve hidroelektrik bölümü geçtiğimiz mali yılda düşük üç haneli (300 milyon civarında) gelir elde etti. Bu alandaki 800 çalışanın 200`ü Almanya`da bulunuyor. BERLİN

www.turkiyegazetesi.com.tr

22.10.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR