Rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üretimi de yapacak…

Hatay Çelik Enerji kuruldu faaliyete başladı. Antakya`da rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üretimi yapabilecek bir firma olan Hatay Çelik Enerji kuruldu ve faaliyetlerine başladı. Firma yönetim kurulu başkanı Sıtkı Kılıçlar, yönetim kurulu üyeleri Ali Ayan ve Talent Kılıçlar, dün Savon Otelde düzenledikleri kahvaltılı basın toplantısıyla kuruluşlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

 

Hatay Çelik enerji yönetim kurulu üyesi Ali Ayan, güneş ve rüzgar enerjisi sistemleri konusunda bayilik yanı sıra elektrik enerjisi üretimi konusunda hizmet vereceklerini bildirdi.

 

Ayan, kentimizde hatırı sayılır miktarda istihdam sağlayacaklarını da belirterek, firma ile sadece bayilik değil teknik altyapı ve servis hizmetlerini de vereceklerini söyledi yıllardır hayalini kurdukları firmayı Antakya`da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İlimiz genelinde bu işi yapan ilk firma olduklarını da belirten Ayan, yeni olmalarına rağmen alanlarında en iyisi olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

Yönetim kutulu üyesi Talent Kılıçlar, geleceğin enerji sisteminin yenilenebilir enerji sistemi olduğunu söyledi ve firmalarının özellikleriyle ilgili bilgiler aktardı. Kılıçlar, ülkemiz ve özellikle şehrimizin güneş ve rüzgar enerjisi açısından diğer ülkeleri özendirecek kadar zengin bir coğrafi konuma sahip olduğunu söyledi ve firmalarının nihai amacının bu kaynakları değerlendirerek enerji konusunda dışa bağımlılığı bir ölçüde azaltacak projeler ortaya çıkarmak olduğunu bildirdi.

 

Hatay Çelik Enerji Sistemlerinin 01.10.2012 tarihinden itibaren güneşten elektrik üretim sistemlerinde Solimpeks firmasının Hatay, Osmaniye ve Kilis Ana bayiliklerini üstlendiğini hatırlatan Kılıçlar, Rüzgar Türbini ile ilgili Altema firmasının Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman illerinin ana bayiliklerini üstlendiklerini ifade etti. 2013 yılından itibaren özel tasarımlara yönelik fotovoltaik güneş panellerinin Türkiye`de üretimi projesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı`nın başvuru yapmayı hedeflediklerini söyleyen kılıçlar, Proje ve perakende satışlarının Odabaşı beldesinde bulunan Hatay enerji mağazalarında sürdüğünü dile getirdi. Kılıçlar, firmalarının resmi açılışının, 10 Kasım Cumartesi günü saat 14:00`te, protokol mensuplarının da katılımıyla gerçekleşeceğini ifade etti.

www.antakyagazetesi.com

07.11.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR