4 bin dolara ofis açıp 2 milyar nüfusa ulaşın

Hedef 10 Milyar Dolar Ticaret

RAK Bölgesi CEO’su Oussama El Omari, RAK Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Faisal Bin Saqr Quassimi ve RAKTürkiye Temsilcisi Gülay Avcı, (soldan sağa) Türk yatırımcılarına çağrıda bulundu. Şeyh Faisal, Türkiye ile olan ticaret hacmini 8 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyledi.

 

Türk şirketlerinin yoğun ilgisi sebebiyle aralık 2007’de Türkiye’de bir temsilcilik açan Ortadoğu’nun en hızlı büyüyen serbest ticaret bölgelerinden olan Ras Al Khaimah (RAK) Serbest Ticaret Bölgesi, 10. yılını kutladığı 2010 yılında, 140’tan fazla Türk şirketinin yatırım yaptığı, birçoğunun da yatırım imkânı aradığı bir serbest ticaret bölgesi oldu. Dubai’ye olan ilgi, serbest bölgelerdeki maliyetleri üç kat artırırken, Birleşik Arap Emirliklerine bağlı 7 emirlikten bir tanesi ve Dubai’ye sadece 70 km. uzaklıkta olan Ras Al Khaimah işçilik, kira ve vergi avantajı ile hem Türkiye’den hem de diğer ülkelerden firmalar için önemli ALTERNATİF oluşturuyor.

 

RAK 2009’da yüzde 11 büyüdü

Dünyadaki krizden endişelenmediklerini söyleyen RAK CEO’su Oussama El Omari, büyümelerinin gayet iyi bir şekilde ilerlediğini belirterek bölgedeki şirketlerine ödemelerde kolaylıklar sağladıklarını böylece krizden etkilenmediklerini söyledi. Genel olarak serbest bölgede faaliyet gösteren 4 bini aşkın firmadan yüzde 64’ünün depolama ve ticaret alanında çalıştığını belirten El Omari, tüm dünyada yaşanan global krizin negatif etkilerine rağmen, RAK’ın 2009 yılında yüzde 11’lik bir büyüme kaydettiğini, 2009’da 39’u Türk olmak üzere bin 905 yeni şirket kaydedildiğini söyledi. El Omari, “Burayı üs olarak kullanan firmalar 2 milyarlık bir nüfusa ulaşabilecek” dedi.

 

 

Seyahat firmaları da gelsin

Firmalara 4 bin 100 dolara ofis kurup, 2 milyarlık bir nüfusa olaşmalarını sağladıklarını söyleyen Şeyh Faysal şunları söyledi: “ Türkiye ile 8 milyar dolar olan ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. bu sebeple Türk seyahat firmaları da bölgelerine gelip ofis açarak burayı tanıtmalı. Bugüne kadar Türk firmaları Birleşik Arap Emirlikleri’nde 6.2 milyar dolar taahhüt hizmeti üstlendiler ve bunun 4.2 milyar doları devam eden projelerden oluşuyor.”

 

1.3 trilyon dolarlık fırsat var

Dubai’de düzenlenen Türk gecesine katılan Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Vural Altay Türk yatırımcıların Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yatırım fırsatlarını kaçırmamaları gerektiğini belirtti. Altay, “Dubai, Abu Dabi’den aldığı 10 milyar dolarlık destekle daha iyi duruma geldi. Türk yatırımcılar elini çabuk tutsun. Zira Abu Dabi’nin 2010 yılında 1.3 trilyon dolarlık bin 100 adet yatırım projesi var. Başta müteahhitler olmak üzere, gıda ve yenilenebilir enerji alanında iş adamları buraya yatırım yapmalı” dedi.

 

Gurur duymalısınız

“Türkiye ile ilişkilerimiz için gurur duyuyoruz” diyen RAK Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Faisal Bin Saqr Quassimi ise RAK Serbest Ticaret Bölgesi’nin özellikle Türk işadamlarına önemli ticari fırsatlar oluşturduğunu belirtti. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duyduklarını belirten Şeyh Faisal, “Başbakanınız ile gurur duymalısınız. Türkiye’nin Orta Doğu’da arabulucu olması memnuniyet verici” diye konuştu. www.turkiyegazetesi.com.tr / 31.05.2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR