Dünyanın İlk Ahşap Rüzgar Türbini Almanya’da Yükseliyor : TimberTower

 

Gemi inşaat sektöründen bile fazla çelik kullanmaya başlayan rüzgar türbini sektörü farklı çözümlere açık olduğunu gösterdi. Artan talebe paralel olarak artan çelik fiyatları sektörü daha düşük maliyetli ve çevreci materyaller kullanmaya yönlendiriyor.

 

Hanover/Almanya merkezli firma dünyanın ilk ahşap rüzgar türbinini kurdu ve testlere başladı. Yılda 400 ton karbon salınımını engelleyeceği söylenen türbin doğuştan çevreye duyarlı. Yapıştırılmış ahşap paneller ve kaplama malzemelerinden oluşan rüzgar türbininin ahşabı ekolojik ve ekonomik olmasını sağlıyor. 100 metre yükseklikteki türbin 100 evin ihtiyacını yenilenebilir enerjiyle sağlayacak kadar temiz enerji üretiyor.

 

Çevre şartlarına ve ateşe dayanıklılık sertifikalarına sahip Timber Tower’ın ömrü ise 20 yıl. 20 yıl sonunda kolayca sökülebileceği ve geri dönüştürülebileceği söylenen türbinin testleri 2012 sonuna kadar tamamlanacak. Eğer firma için herşey yolunda giderse bundan sonraki hedefleri 140 metre uzunlukta yeni bir ahşap rüzgar türbini projesine başlamak.

http://limitsizenerji.com

14.11.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR