Fransız devine üç Türk ortak …

90 yıllık Fransız şirketi Heuliez’e üç Türk şirket ortak oldu. Elektrikli araç üreticisi Heuliez’le uzun süredir ilgilenen Murat Günak ve Alphan Manas ortaklığı Manas Energy Investments, yanına Türkiye’nin önde gelen akü üreticilerinden İnci Akü ve plastik bazlı otomotiv komponentleri üreticisi B Plas ı alarak Heuliez in yüzde 15 i için teklif verdi.

 

Grup, aynı zamanda Alphan Manas’ın, Heuliez Yönetim Kurulu’nda ortakları temsil eden üye olmasını ve kendisinin Heuliez’in finansman ve diğer konularda yapacağı görüşmelerde aktif rol almasını önerdi. Teklifte Günak ın tasarladığı elektirikli araç MIA’nın Fransa’nın Cerizay şehrinde bulunan Heuliez fabrikasında üretimi öngörülerek; gelecekte pazara sunulacak yeni elektrikli araç modellerinin ise Türkiye’de tasarlanması konusuna da yer verildi.

 

Brightwell tarafından 16 Mart 2010’da sunulan Ön Anlaşma şartlarını revize ederek sunduğu teklifte yer aldığı üzere Manas – İnci – B Plas ortaklığının Heuliez’in %15’ini alması; diğer yatırımcılara, özellikle özel sermaye fonu şirketlerine de ortak olmak için olanak sağlayacak.

 

Uzun zamandır mali kriz yaşayan Heluiez fabrikasında yaklaşık 600 işçi çalışıyor.

 

Türk iş adamı Manas, daha önce yaptığı açıklamada, ilke olarak anlaşma  sağlandığını, ayrıntılı mali araştırmaların ardından, kendileri için tatmin edici  bir sonuç almaları halinde şirketi satın almaya hazır olduklarını ifade etmiş ve  Türkiye deki sanayicilerin de kendisine ortak olarak katılabileceklerini ifade  etmişti. www.hurriyet.com.tr / ekonomi / 31.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR