Çinli üreticiler dev türbinlerin kurulumlarına başladılar

 

Çinli rüzgar türbini üreticileri geliştirdikleri 6 MW`lık türbinleri devreye almaya başladılar.

 

Çinli rüzgar türbini üreticisi United Power`ın 6 MW`lık ilk deniz üstü rüzgar türbininin kurulumunu gerçekleştirdiği bildirildi. Kurulumu gerçekleşen türbinlerin kanat boyları 66.5 metre iken, nacelle kısmının ağırlığı ise 240 ton.

 

Şirketten yapılan açıklamada şirketin bu türbini tamamen bağımsız olarak geliştirdiği ve tüm fikri mülkiyet haklarının United Power`a ait olduğu ifade edildi. Şirket ayrıca bu yıl Hong Kong borsasına yaptığı açıklamada 1.5 MW, 2 MW, 3 MW`lık türbinler üretmek ile beraber 12 MW`lık bir başka rüzgar türbini üretimi üzerinde de çalıştığını bildirmişti.

 

Çin`in en büyük beş enerji şirketinden Guodian`ın bağlı şirketi olan rüzgar türbini üreticisi, ilk üretimini 2007 yılında yapmak ile birlikte geçen sene 2.8 GW`lık rüzgar türbini kurulumu gerçekleştirerek ülkede lider konuma yükselmişti.

 

Diğer bir Çinli türbin üreticisi Sinovel ise yakın zaman önce yine 6 MW kurulu güce sahip 17 rüzgar türbinin kurulumunu gerçekleştirmişti. Goldwind ise bu ayın başında 5 MW`lık prototip ürününün kurulumunu sağlarken, 6 MW`lık türbin üzerinde çalışmakta olduğunu bildirmişti.

www.yesilekonomi.com

22.11.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR