Yem Odağının Güneş Enerjisini Çaldılar

Sakarya`nın farklı noktalarına yerleştirilen ve sokak hayvanlarının su ve yem ihtiyaçlarını karşılayan yem odakları hırsızların saldırısına uğradı. Güneş enerjisi ile çalışan ve Karaman`da bulunan yem odağının güneş enerjisi çalındı ve yem odağı tahrip edildi.

 

Bir grup hayvan sever tarafından her hafta düzenli olarak ziyaret edilen ve içlerine yem ve su bırakılan yem odağının durumunu gören hayvan severler karşılaştıkları manzara karşısında isyan ettiler. Geçtiğimiz hafta yem odağının haznesini yem ve su ile dolduran hayvan severler korumasız ve sahipsiz hayvanların yem odaklarına gözlerini diken hırsızlara tepki gösterdiler.

 

Güneş enerjisi ile çalışan sensörleri sayesinde kendisine yaklaşan hayvanı hissettiğinde bir miktar mama ve suyu haznesine bırakan yem odağı artık kullanılamaz hale geldi.

 

Daha öncede defalarca saldırıya maruz kalan yem odaklarının durumu ise duyarlı vatandaşların tepkisine neden oluyor. Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü`nce yerleştirilen yem odakları daha önce de saldırıya maruz kalmış ve Müdürlük teknik ekipleri tarafından tamir edilerek yeniden sokak hayvanlarının hizmetine sunulmuştu. Sakarya (İHA)

www.haberler.com

24.12.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR