ENERJİ TASARRUFUNA GÜNEŞ DESTEĞİ

Sakaryalı firma Elektrotek tarafından düzenlenen “Güneş Enerjisi ve Uygulamaları” konulu seminer; SAÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

 

Artık elektrik üretimi çok kolay

Sektörde buluşma günleri kapsamında Sakaryalı firma Elektrotek Şirketi tarafından gerçekleştirilen seminerlerin dördüncüsü; “Güneş Enerjisi ve Uygulamaları” konusuyla SAÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Seminerde ayrıca; Marmara kalkınma ajansının Kobilere yapılacak olan destekleri ile ilgili bilgiler de verilerek, bu destekler ile Kobilerin enerji ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamaları mümkün olduğu belirtildi.

 

Tavuk üreticileri de yararlanabilecek

Seminer hakkında bilgi veren Elektrotek A.Ş. Genel Müdürü Erhan Kahveci; desteklerden Tavuk üreticilerinin de faydalanması gerektiğini belirterek; “Tavuk üreticilerinin en önemli maliyetlerinden biri olan elektrik enerjisi giderleri güneş enerjisi sistemlerin kurulmasıyla sorun olmaktan çıkacaktır. Yine tarım sektöründe seracılar ve sulama için su pompaları kullanıcılarının enerji giderlerini azaltmanın yolu enerji üretimi yapılarak ortadan kalkacaktır. Yenilenebilir enerji yatırımlara bankaların da iki yıl geri ödemesiz 7 yılda ödemek üzere kredi verme imkanlarını güneş enerjisi uygulamaları için kullandırtabileceklerdir.

 

Ülkemiz güneş açısından çok zengin

ALTERNATİF enerji kaynaklarının başında gelen güneş enerjisi çözümleri gün geçtikçe önem kazandığını dile getiren Elektrotek A.Ş. Genel Müdürü Erhan Kahveci; “Güneş açısından çok zengin olan ülkemizde bu konu daha iyi değerlenmelidir. Avrupa ülkelerinden birçoğu güneş açısından ülkemize göre çok daha fakir olmalarına rağmen güneş enerji sistemlerine yatırım yapıp enerji üretmekteler. Bizim Kobilerimiz, yatırımcılarımız güneş enerji sistemleri yatırımlarında ülkemizin avantajını düşünüp hızlı hareket etmeleri kazançları açısından doğru olacaktır. Her yatırımcıya rekabet avantajı sağlayacaktır” dedi.

www.carkhaber.com

20.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR