ABD`de elektrikli araçlara ses zorunluluğu geliyor

 

ABD`de elektrikli ve hibrit araçlar için yeni bir standart getiriliyor.

 

ABD`de güvenlik kaygıları nedeni ile elektrikli ve hibrit araçlar için yeni bir standart getiriliyor. ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından hazırlanan standart bu araçların saatte 18 mil (29 km) altındaki hızlarda hareket ederken ses çıkarması zorunluluğu getirecek.

 

İdare tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada içten yanmalı motorlu araçların aksine elektrikli ve hibrit motorlu araçların çalışırken çok düşük ses çıkarması nedeni ile yayalar ile bisikletliler için tehlike oluşturduğu ve ülke genelinde yılda 2,800 kazaya sebep olabileceği ifade edildi.

 

``141 no’lu Federal Motorlu Araç Güvenliği Standardı`` başlıklı düzenlemenin yürürlüğe girmesi için ABD Kongresi tarafından onaylanması gerekirken, idareye göre bu düzenlemenin araçlara maliyetinin hafif araçlar için 35 dolar, sektöre yıllık maliyeti ise 25 milyon dolar olacak.

 

NHTSA ayrıca otomotiv üreticilerine örnek olması için hazırladığı 14 ayrı örnek ses dosyasını www.nhtsa.gov/SampleSounds adresinde yayınladı.

www.yesilekonomi.com

24.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR