SCHMID`ten yeni bir bir PV Güneş Paneli Tesis daha

Makine ve tüm teknolojik desteği ile silikon saflaştırmadan, wafer üretimine, cell üretiminden güneş paneli üretimine, anahtar teslim tesisleri kendi teknolojisi ile sunabilen dünyadaki tek firma olan Alman üretici SCHMID, Türkiye ve yakın ülkeler temsilcisi PV Teknik Enerji`nin güçlü partnerliği ile Türkiye Pazarı`nda emin adımlarla yoluna devam ediyor.

 

Türkiye`deki anahtar teslim ilk projesi olan ve yıllık 60 MW üretim kapasitesine sahip PV güneş Paneli üretim tesisini Solartürk Enerji`ye sunarak başarıyla tamamlayan SCHMID, Türkiye`deki ikinci projesine Bereket Enerji ile imzalanan yıllık 150 MW kapasiteli anahtar teslim PV güneş paneli üretim tesisi anlaşması ile devam ediyor. 3 fazdan oluşacak ve toplamda 150 MW yıllık kapasiteye sahip olacak tesise 2013 yılının ilk yarısında başlanacak ve Bereket Enerji 2013 yılı bitmeden üretime geçmiş olacak.

 

Konuyla ilgili olarak PV Teknik Enerji Genel Müdürü Sn. Şahin Bostan: "Türkiye`nin güneş potansiyelinin farkında ve ülkemizin önemli Elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinden biri olan Bereket Enerji`nin partner olarak bizi seçmesinin gururunu taşıyoruz. Dünya`da haklı bir üne sahip Schmid teknolojisi ve servisi, Türkiye Pazarı`nda da hakettiği yere gelmektedir. Amacımız, ülkemizde PV endüstrisinin doğru teknolojiye yapılacak yatırımlarla büyümesine katkıda bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda yürüttüğümüz faaliyetlerimizin, sektörünün lokomotif firmalarından olan Bereket Enerjı tarafından teveccüh görmesi doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İnanıyorum ki; Türk PV Endüstrisi böyle kaliteli üreticilerle her geçen gün daha da güçlü bir hale gelecektir" dedi.

www.gunesdergisi.com

27.03.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR