Antalya 2’nci klimalı durağına kavuştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kendi atölyelerinde ürettiği, enerjisini güneşten alan klimalı durakların ikincisini Cumhuriyet Meydanı’na yerleştirdi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın seçim vaatleri arasında yer alan ‘Güneşkent Antalya’ projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı Atölyeleri’nde kendi imkanlarıyla ürettiği, enerjisini güneşten alan klimalı duraklar vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda Antalya geneline yayılıyor. İlki Işıklar Caddesi üzerindeki Aslanlı Yol girişine kurulan klimalı durağın ikincisi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Meydanı durağına monte edildi.

 

TURİSTLER İLGİ GÖSTERDİ

Vatandaşlar, enerjisini kendi üreten klimalı durağı şaşkınlıkla karşıladı. Özellikle turistler klimalı durağa ilgi gösterdi. Vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını durağın içerisinde bekledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı klimalı durağı çok beğendiklerini ifade eden vatandaşlar Başkan Akaydın’a teşekkür etti. Vatandaşlar özellikle Antalya’nın kavurucu yaz sıcaklarında ve şiddetli yağışlarında bu durakların çok önemli olduğunu belirtti.

 

YAYGINLAŞACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya halkına verdiği sözleri tek tek yerine getirdiğini hatırlatarak, “İlk etapta Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’ni kurarak, güneşten nasıl elektrik elde edileceğini Antalya halkına anlattık. Şimdi de kendi atölyelerimizde enerjisini güneşten alan klimalı durakları ürettik. Güvenlik hassasiyetleri çerçevesinde klimalı durakları Antalya geneline yaygınlaştıracağız.

 

TELEFON DA ŞARJ EDİLEBİLİYOR

Enerjisini üzerindeki güneş panellerinden üreten klimalı durağın kapısı sensörlü olarak otomatik açılıp kapanıyor. Yaz aylarında serinlik veren durak, kış aylarında ise vatandaşı dış ortamdan koruyan ve ısı enerjisi sağlayan bir sisteme sahip. Durakta bekleyen vatandaşlar için durak içerisinde bulunan her biri 220’şer voltluk 3 adet priz aracılığıyla telefon ya da bilgisayarlarını şarj edebilecek.

www.antalya.bel.tr

04.04.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR