GMKA’nın gündemi rüzgar enerjisi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı rüzgâr enerjisiyle ilgili bir dizi bilgilendirme toplantısı düzenliyor.

 

Çanakkale ve Balıkesir’de düzenlenecek bilgilendirme toplantılarında bölgenin rüzgâr enerjisi kapasitesi masaya yatırılacak. Türkiye’deki rüzgâr enerjisi santrallerinin kurulu güç bakımından %30’unu bulundurarak bu alanda lider konumda olan Güney Marmara Bölgesi, rüzgâr enerjisini gündemine alıyor.

 

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 11-12 Haziran’da düzenleyeceği bilgilendirme toplantılarıyla Rüzgâr Enerjisiyle ilgili birçok konuyu, uzmanların katılacağı bir toplantıyla ele alacak. Toplantılarda Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkanı Serdar Ataseven, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Uzmanı Dr. Refik Tiryaki, Northel Enerji Genel Müdürü Ahmet Cem Yalçın, Milli Rüzgâr Enerjisi Santrali Projesi Danışmanı Doç. Dr. Sedat Çelikdoğan ve OSTİM Yenilenebilir Enerji Kümelenmesi Koordinatörü Pınar Yalman’ın konuşmacı olarak katılacak. Rüzgâr Enerjisi Yol Haritası, Lisanssız Seviyede Enerji Üretimi Mevzuatı, Güney Marmara’da Rüzgâr Türbini Üretimi, Yerli Rüzgâr Türbini Üretimi ve Yenilenebilir Enerji Kümelenmesi konularının ele alınacağı toplantılarda, bölgedeki rüzgâr santrali işletmecileri, lisanssız düzeyde elektrik üretimi yapmaya istekli olan kişi veya kurumlar, yerli rüzgâr türbini üretimi ile ilgilenen firma veya girişimciler ile konuyla ilgili kamu, özel sektör ve üniversite temsilcilerinin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

 

Toplantılar 11 Haziran 2012 Pazartesi günü saat 14.00’te Çanakkale İl Özel İdaresi Merkez Binası, Çanakkale İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda; 12 Haziran 2012 Salı günü 14.00’te GMKA Hizmet Binası, Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

www.canakkaleolay.com

05 Haziran 2012

Çanakkale İli Rüzgar Kaynak Bilgileri REPA
Çanakkale İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR