Alman Bakan: AB`nin Çin`e anti damping vergisi `büyük hata`

Almanya Ekonomi Bakanı Philipp Rösler, Avrupa Komisyonu`nun Çin`den gelen güneş panellerine getirmeyi planladığı anti-damping vergilerinin `büyük bir hata` olduğunu söyledi ve Komisyon`a, bir ticaret savaşı çıkmasının önüne geçmek için çaba gösterme çağrısında bulundu.

 

Welt am Sonntag gazetesine konuşan Rösler, Çin`in daha önce güneş panellerine getirilecek vergilerin ikili ticarete zarar vereceği uyarısında bulunduğunun altını çizerek, `Bu da gösteriyor ki, cezalandırmaya yönelik gümrük vergileri yanlış bir araç` dedi.

 

Rösler, Almanya olarak Çin`in güneş enerjisi sektörüne getirilecek gümrük vergileriyle ilgili daha önce de sık sık uyarılarda bulunduklarını ifade etti. Almanya, dünyanın en büyük ihracatçı ülkeleri arasında yer alıyor.

 

Alman Bakan, `Alman sanayi dünyası son derece kaygılı ve oldukça da haklılar. Komisyon`un ticaret savaşının önüne geçmek için her şeyi yapacağını tahmin ediyorum. Komisyon, tehdit yerine müzakere ve diyalog aracılığıyla bir çözüm arayışına girmeli` dedi.

 

Alman sanayi örgütü BDI da Komisyon`un anti damping vergisi yönündeki girişiminin, ihracat odaklı ekonomilerine zarar verebileceği uyarısında bulundu.

 

Komisyon, Çin`den gelen güneş panellerine yüzde 47 oranında vergi uygulamayı planlıyor.

www.euractiv.com.tr / Ticaret ve Sanayi

20 Mayıs 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR